- hirdetés -

Hatalmas sikert könyvelhet el a magyar férfi kézilabda-válogatott. A selejtező párharcban az esélyesebb szlovén válogatottat legyűrve kijutott a világbajnokságra. Az orosházi Balogh Zsolt kulcsszerepet játszott ebben.Az első meglepetést múlt vasárnap jegyezhettük. A lehető legjobbkor jött Ljubomir Vranjes első győzelme a magyar válogatott kispadján, hiszen ötgólos előnyt (29-24) harcolt ki magának csapata. Akkor az orosházi jobbátlövő három góllal járult hozzá a sikerhez. A visszavágó egyáltalán nem tűnt lefutottnak, hiszen az előző világbajnokság bronzérmese, Szlovénia volt az ellenfél.

A két mérkőzésen nyolc gólt szerzett az orosházi születésű kézilabdázó (Fotó: MKSZ)

A június 13-ai veszprémi második találkozón ott folytatta a magyar csapat, ahogy Koperban abbahagyta. A mérkőzés nagy részében a Vranjes-csapat akarata érvényesült, rendre két három gólos előnyt birtokoltak Lékaiék. A második félidő derekán fáradni látszott a hazai gárda. Ekkor már pályán volt Balogh Zsolt is, aki fontos pillanatokban hideg vérrel értékesítette három büntetőjét, emellett kétszer akcióból is eredményes volt. 

Szlovénia végül négygólos, 26-22-es győzelmet aratott a Veszprém Arénában, de 51-50-es összesített eredménnyel a magyarok jutottak ki a jövő januári világbajnokságra. Balogh nyolc góllal vette ki a részét a párharcból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.