- hirdetés -

Szokásos évzáró rendezvényét tartotta meg a Petőfi Művelődési Központ színháztermében a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Idén is kiváló eredményeket szállítottak a zenész, képzőművész és táncos növendékek.

Csordultig telt a Petőfi Művelődési Központ színházterme a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szüleivel, hozzátartozóival és barátaival június 12-én. Ekkor tartották ugyanis az intézmény hagyományos évzáró rendezvényét. A kezdés előtt, már az utcán zeneszó hallattszódott, a Debreczeni Örs vezette gyermek fúvószenekar adott szórakoztató koncertet az érdeklődőknek. Olyan ikonikus filmek zenéit játszották el, mint a Cápa vagy a Csillagok Háborúja.

A fellépések a színházteremben is folytatódtak, az iskola azon tanulói léptek fel, akik az idei tanévben fejezték be alapfokú művészeti iskolai tanulmányaikat és felvételt nyertek művészeti szakgimnáziumokba. Közülük Ökrös Katalin hegedűjátékával, Süle Renáta és Nagy Laura Liza pedig Kereslek, illetve Álmodozás nevű táncos produkcióikkal ejtették ámulatba a közönséget. A fellépések sorát az Orchidea Társastánc Csoport zárta, majd következhetett az évértékelés és a növendékek jutalmazása.

Zenés és táncos produkciókat is láthattak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kardosné Bánhidi Éva, az iskola igazgatója pozitívan értékelte az elmúlt tanévet, kiemelve a tanulók kitartó hozzáállását, az oktatók színvonalas felkészítő munkáját és nem utolsósorban a szülők segítségét. Sikeresnek bizonyultak idei rendezvényeik, de az iskola növendékeinek versenyeredményei is büszkévé tették idén az intézményt. Felsorolni is nehéz lenne, hányan kaptak idén bronz-, ezüst-, vagy aranyminősítést a megyei és országos megmérettetéseken.
– Kevés olyan nap van az iskola életében, melyet azonos lelkesedéssel várnak a tanárok és a diákok. Az idei tanévnek is azzal a céllal vágtunk neki még tavaly ősszel, hogy folytassuk az elmúlt évek színvonalas oktató- és nevelőmunkáját. A tanulók létszámának alakulása is szerencsére évek óta kiegyensúlyozott. Idén 314 zenész, 168 képzőművész és 179 táncművészeti szakos tanuló iratkozott be ősszel az intézménybe – nyilatkozta Kardosné Bánhidi Éva.

Az évzáró végül az iskola tanulóinak jutalmazásával zárult. Palacsik János egy montenegrói utazással lett gazdagabb, amit Orosháza önkormányzatának képviseletében Bojtor István, alpolgármester adott át neki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.