- hirdetés -

Saját korosztályában megszerzett diákolimpiai bronzérme után az egyel idősebbek között, Győrben is szerencsét próbált a múlt hét végén az orosházi dzsúdós, Patyi Ákos.

Dzsúdós berkekben nem ismeretlen a szokás, hogy a tehetséges versenyzőket, ahol a versenyszabályzat megengedi, magasabb korcsoportban is tatamira állítják. Ez egyrészt az erő, a felkészültség felmérése, másrészt a sportoló szokja és megismeri azt a közeget, azokat az erőviszonyokat, azokat az ellenfeleket, akikkel a későbbi években küzdeniük kell majd.

Éremmel a nyakában az ifjú dzsúdós, mesterével, Tóth Bélával. (Fotó: Patyi Gábor)

Ákos még jövőre is az ifik között fog versenyezni, most pedig a 16-17 évesek között lépett szőnyegre. Saját korosztályában elért országos harmadik helyezése birtokában, különösebb nagyobb elvárások nélkül, teher mentesen dzsúdózhatott. Edzője szerint kissé fáradtabban mozgott a szokásosnál, amiben az utazásnak is lehetett némi szerepe, de mind emellett jól versenyzett. A későbbi győztes bajai ellenfelével, Andrási Gellérttel – aki a korosztályos válogatott első számú embere – szemben is az utolsó negyven másodpercig döntetlenre állt.

– A győri országos döntőre előre kitűzött célunk, ami a helyezést illeti, nem volt. Tesztversenyként fogtuk fel, ahol kíváncsi voltam, hogy a nála idősebb, erősebb versenyzők ellen mit tud. A mutatott versenyzéssel, a helyezéssel pedig különösen elégedett vagyok – értékelte Patyi Ákos edzője, Tóth Béla a győri döntőben látottakat.

További jó hír Patyi Ákossal kapcsolatban, hogy a napokban megérkezett értesítés szerint, Dr. Kásler Miklós miniszter és az általa vezetett bizottság méltónak találta Ákost a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017” kitüntető címre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.