- hirdetés -

Páli Sándor két aranyéremmel, Zsura János pedig egy arany- és egy ezüstéremmel tette emlékezetessé az Orosházi Spartacus Birkózó Klub hétvégéjét a Debrecenben rendezett veterán országos bajnokságon.

Debrecen adott otthont a veterán birkózók idei országos megmérettetésének. Kötött- és szabadfogásban is szőnyegre léptek az „örökifjú” versenyzők, akik akár mindkét kategóriában elindulhattak egyszerre. Közel 130 birkózó érkezett a megmérettetésre, akik hat korcsoportra bontva küzdöttek meg a bajnoki aranyérmekért.

A Spartacust ketten képviselték. A D-kategóriás korcsoportban versenyző Páli Sándor magabiztos birkózást mutatott be, a 70 kilogrammosok súlycsoportjában indulva egyik fogásnemben sem talált legyőzőre, két aranyéremmel zárva az országos bajnokságot.

Érmekkel gazdagon zártak Debrecenben a Spartacus edzői, Páli Sándor (b) és Zsura János ( j) (Fotó: OSBK)

Zsura János az E-kategóriások között indult, 78 kilogrammban. Páli Sándorhoz hasonlóan ő is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel szabadfogásban. A kötöttfogású mezőnyben is közel állt a bravúrhoz, egyedül döntőbeli ellenfele bizonyult nála jobbnak, így szabadfogású győzelme mellé egy ezüstérmet is begyűjtött.

A klub edzői így rendkívül eredményesen zárták a napot, jó példát mutatva a fiatalabb generációnak kitartásból és küzdeni tudásból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.