- hirdetés -

Véget értek a 2017/2018. évi utánpótlás labdarúgó bajnokságok a különböző korcsoportokban. Az OMTK-ULE U16 csapata megyei bajnokságot nyert, az NB III-as bajnokságban pallérozódó U17 gárda bronzérmet szerzett.

Az OMTK-ULE 1913 U16 korosztálya a megyei bajnokság Déli-csoportjában 20 mérkőzésen 273 gól szerzett, 19 találkozót megnyert, csupán egyszer hagyta el vesztesként a pályát.
– A Mezőhegyes és a Battonya próbálta tartani velünk tempót, de az egymás elleni meccseken bebizonyítottuk, hogy megérdemelten vezettük és nyertük meg a bajnokságot. Pár forduló után egyértelműen látszott, hogy bajnoki cím várományosa lehetünk és fordulóról-fordulóra be is igazolódott.  Egy-egy meccsen fiatalabb korosztályból is szerepeltettünk játékosokat, de  az alapját a 2002-es születésű gyerekek adták. Fehér Bence lett a bajnokság gólkirálya, aki 80 gól felett fogja befejezni a bajnokságot.(Hátra van még a hármas döntő!) Ez a 2002-es  korosztály kiöregszik ebből a bajnokságból és nyártól az U17 bajnokságra fog koncentrálni. Június közepén lesz egy komoly megmérettetésünk, ami abból áll, hogy a 3 csoportgyőztes találkozik egy extra döntőben, amin kiderül, ki lesz a megyei összetett bajnok – összegezte csapata teljesítményét Buza Barnabás edző.

Érmek és kupa a jutalom (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az U16 csapat névsora: Balog Norman, Beke Sándor, Csőke Norbert, Éliás Ádám, Fehér Bence, Kocsis Kevin, Lászik Balázs, Papp Máté, Rácz Adrián, Selmeczy Kevin, Szabó Áron, Tóth-Kása Ádám, Zelenák László, Várdai Bence, Dunai Adrián, Misur Mihály Márk, Buzai Bence, Bok Tibor, Halász Zsombor.

Bronzérmes az NB III-ban az U17 gárda

Az NB III-as bajnokság résztvevői három megyéből tevődnek össze, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyéből. A 11 csapatos bajnokságban az orosházi fiatalok a 3. helyen végeztek.
– A bajnokságnak azzal a céllal vágtunk neki, hogy minimum a dobogós helyezést érjünk el. Az őszi szezont egy-egy váratlan pontvesztés ellenére jól zártuk és bizakodva vártuk a tavaszt. Jó rajt után sajnos több, nem várt vereség következett. Ami sajnos nagyon megnehezítette a folytatást. Utolsó fordulóig izgulni kellett, hogy elérjük a 3. helyet.

Az OMTK-ULE U17 3. helyezett csapata (Fotó: egyesület)

– Rengeteg sérülés, eltiltás és a felnőtt csapatban való feljátszás is megnehezítette jó szereplésünket. Szinte az egész félévet kapus nélkül kellett végig fociznunk és ez plusz terhet rótt ránk. A góllövéssel nem akadt problémánk, de sajnos a bekapott gólok száma miatt előrébb nem igazán végezhettünk. Összességében mindenkivel elégedett voltam és gratulálok a srácoknak-értékelt Buza Barnabás szakmai vezető.

Mindkét csapat játékosai számára a bajnoki érmeket – az OMTK-ULE-Kevermes felnőtt mérkőzés szünetében –  Dávid Zoltán polgármester adta át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.