- hirdetés -

Ismét kiállítás megnyitójának adott otthont a Petőfi Művelődési Központ. A korábban Budapesten élő, grafikusként és rajzfilmstúdió munkatársaként is dolgozó Ökvös András képeit tekinthették meg a művészet iránt érdeklődők.

Az orosházi születésű, de mintegy 40 évig Budapesten élő Ökvös András 2006-ban költözött haza. A fővárosban még textiltervezőként kezdte, majd a Pannónia Rajzfilmstúdióban dolgozott, olyan mesékhez adta a nevét, mint a Mézga család, a János vitéz, vagy a Hugó a víziló. Festészettel is régóta foglalkozik, Budapesten, a Nemzeti Galériában is láthatjuk műveit, de volt már kiállítása Németországban is.

Mostani, mozaikképekből álló bemutatójának az „Ilyen még nem volt” címet adta. A megnyitóra június 8-án, a Petőfi Művelődési Központban került sor. Mint mondta, igyekszik reflektív stílusban alkotni, a klasszikustól az abszolút modern stílusjegyekig kipróbálni mindent.
– Úgy gondolom, a művésznek ki kell adnia magából azt, ami benne van, ugyanakkor szüksége van a kontrollra. Nem szeretem az unalmas, egyforma dolgokat, igyekszem mindig azokat a képeimet kiválasztani kiállításokra, melyekről tényleg úgy gondolom, hogy örömet szerezhetek vele az embereknek. Olyan alkotásokat, amikre tényleg büszke vagyok – mondta a festő.

Az alkotások mellett a PoleDream Fitness klub előadása színesítette a megnyitót (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ökvös András kiállítását Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere nyitotta meg. Részletesen bemutatta a művész életét és munkásságát. Kiemelte, mennyire fontos a művészet, hiszen az emberek fantáziáját rázza fel, lelkük húrjait pendíti meg.
– Irigykedhetünk, mikor végignézünk az alkotásokon, hiszen láthatjuk, azokat a képeket, melyek bennünk élnek, de nem tudjuk őket úgy kifejezni, mint Ökvös András – méltatta a művészt a polgármester.

Ezt követően Kelemen Ferenc, a békéscsabai Sinbohócok nevű amatőr színházi társulat vezetője adta elő Pődör György Az alkotó ember dícsérete című költeményét, majd a PoleDream Fitness csoport percei következtek, akik rúdtáncelőadásukkal kápráztatták el a közönséget. Végül minden vendég szemügyre vehette a kiállított festményeket, melyek június 27-ig lesznek láthatók a Petőfi Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.