- hirdetés -

Csütörtökre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az ország egész területére a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt.A mai nap borult időjárása nemcsak Békés megyére, hanem az ország teljes területére érvényes. Ma és holnap több helyen valószínűek zivatarok, melyek közül az intenzívebbek leginkább a délutáni, késő esti órákban fordulhatnak elő. A zivatarokat néhol felhőszakadás és akár 90 km/órás széllökés, illetve két – három centiméteres jég is kísérheti.

Heves zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. 

Felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést az ország egész területére (Fotó: met.hu)

Felhőszakadás veszélye miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Az előrejelzések szerint Orosházán a hétvégén is marad a borús, esős idő. A nap csak rövid időre süthet ki minden nap. A maximum 31 még a minimum hőmérséklet 16 fok körül alakul. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.