- hirdetés -

Tűzoltók, rendőrök és mentősök lepik el a főteret június 9-én. Testközelből láthatjuk munkájukat a VI. Városi Kéklámpás Napon. 

A Városi Kéklámpás Napot június 9-én, szombaton immár hatodjára rendezi meg Orosházán az Őrizd a Lángot Alapítvány és az orosházi önkormányzat. A cél az elmúlt években nem változott: testközelből mutatják be a három szervezet mindennapjait. Az emberek általában csak akkor találkoznak a tűzoltókkal, rendőrökkel vagy mentőkkel, amikor baj történik, pedig munkájuk igen sokrétű, és a megelőzés is nagyon fontos szerepet játszik benne.

Az alapítvány közleményéből kiderült, hogy kilenc órakor indul a szokásos felvonulás, ahol a rendőrség, készenléti rendőrség, tűzoltók, mentők, polgárőrök, mezőőrök járművei alkotják majd a konvojt, ami idén nagyobb kört tesz a városban az eddigieknél.

Ezen az útvonalon kell számítani a kéklámpások járműveire

A tűzoltóság épületétől indul, majd a Huba utca/Rákóczi utca nagy kereszteződésehez érve a Móricz Zsigmond utcára fordul a kocsisor, majd a Kölcsey-, Thököly-, Rákóczi-, Huba-, Könd- (piac), Kossuth Lajos-, Lehel-, Táncsics utcákat érintve érkeznek a járművek a főtérre.

Jelentős útlezárások lesznek a belvárosban

A kéklámpás napot megelőző este, június 8-án, 22 órától a főteret, a rendezvény térrel együtt lezárják – tájékoztatott közleményében a szervező, Őrizd a Lángot Alapítvány.

Péntektől az Ady Endre utca a főtér irányába zsákutca lesz, kihajtani a Szabó Dezső utca felé lehet majd. Szintén zsákutcává alakul a Vörösmarty utca, de ebben az időszakban kétirányúvá válik a Vörösmarty iskoláig tartó szakasz. A Mikszáth Kálmán utcáról, a főtér irányába szintén tilos lesz a behajtás.

A rendezvény ideje alatt a Bajcsy-Zsillinszky utca felől érkezők az ott található üzletek könnyebb megközelíthetősége érdekében behajthatnak a főtérre, a kínai üzlet előtt található gyalogátkelőhelyig.

A forgalmi korlátozások várhatóan június 9-én 17 óráig lesznek érvényben, addig a szervezők a közlekedők megértését és türelmét kérik.

Egy évvel ezelőtt nagy sikert aratott a Városi Kéklámpás nap, íme egy kis ízelítő mi vár ránk most szombaton. Izgalmas és látványos bemutatókból most sem lesz hiány.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.