- hirdetés -

Orosháza pedagógusait köszöntötték és díjazták június 6-án, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében. Óvodában, általános iskolákban és középiskolákban tanító pedagógusok több évtizedes munkáját ismerték el, de a város önkormányzata is díjat kapott.

Az elmúlt évek szisztémájához hasonlóan idén is a Petőfi Művelődési Központ adott otthont a pedagógusnapi ünnepségnek. Az intézmény Szokolay Sándor-terme ezúttal is csordultig telt vendégekkel, Orosháza különböző szervezeteinek, egyesületeinek képviselőivel és persze az ünnepeltekkel, a város oktatási intézményeinek pedagógusaival.

– Ezúttal már kicsit sajátosabb helyzet állt elő, hiszen az iskoláknak már nem az önkormányzat a fenntartója, de úgy gondoltuk a pedagógusok megérdemlik, hogy egy nagyobb rendezvény keretében köszönjük meg odaadó munkájukat – mondta a rendező Petőfi Művelődési Központ képviseletében Baranyai Ilona, kulturális csoportvezető.

Óvodák, általános iskolák és középiskolák pedagógusai részesültek az elismerésben (klikk a képre) Fotók: Pirer Kata

A vendégek köszöntését követően Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán osztotta meg ünnepi gondolatait. Kiemelte, hogy ugyan a pedagógusok mindennapjai komoly erőfeszítéseket igényelnek, mégis olyan példát állítanak a gyermekek elé, melyet érdemes követni és hálásak lehetünk, hogy elhivatott és szeretni tudó pedagógusok oktatják őket.
– Gyönyörű, ha nem a legszebb hivatást választották önök, hiszen az a feladatuk, hogy tudásuk legjavát nyújtva emberré neveljék a diákokat, biztatva őket reményeik és céljaik elérésében – mondta Dávid Zoltán, aki hozzátette az önkormányzat számára is fontos a helyi oktatás lehetőségek szerinti támogatása.

Az ünnepi műsor részeként a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolát képviselő Ökrös Katalin és felkészítő tanára, Rekeczkiné Csernai Ágnes hegedűjátékkal kedveskedett, majd a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézményének tanulói adtak elő egy megható, prózai összeállítást.

Az ünnepi eseményt a Czina Sándor Tagintézmény tanulóinak műsora színesítette (klikk a képre) Fotó: Pirer Kata

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke folytatta a köszöntő beszédek sorát és kezdte meg az elismerések kiosztását. Az első díjat idén Orosháza önkormányzata kapta, az oktatási intézmények színvonalas fenntartását és az eredményes együttműködést ismerték el Eötvös József Emlékplakettel, melyet évente öt település önkormányzata kaphat meg a pedagógusnap során, 2000-es bevezetése óta. Dávid Zoltán, polgármester elmondta, hogy ez a díj azon pedagógusok áldozatos munkájának köszönhető, akiket a mai napon ünneplünk.

Végül, az esemény legfontosabb része is elérkezett, Pedagógusszolgálati Emlékéremmel ismerték el az óvodák, általános iskolák és középiskolák pedagógusainak odaadását.
– Rendkívüli megtiszteltetés, úgy gondolom, hogy a negyven éves pedagógusi pályámnak nem is kívánhattam volna szebb lezárást – nyilatkozta elismeréséről Makuláné Gulicska Valéria, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese.
Az ünnepélyes pillanatok mellett részletesen ismertették a díjazottak életútját és, hogy melyik intézmény életében vállaltak tevékeny szerepet.

Pedagógusszolgálati Emlékéremben részesült:

Óvodapedagógusok közül:

Enyedi Józsefné

Kovács Jánosné

Általános iskolai pedagógusok közül:

Szatmáriné Kajári Gabriella

Középiskolai pedagógusok közül:

Makuláné Gulicska Valéria

Petrusné Süle Márta

Viola Ibolya

Madarász Attila

Madarász Attiláné

Brachna Judit

Viliné Vasas Katalin

Gyarmatiné Hepp Erzsébet

Hodur Albert

Ruhmann Imréné-díjban részesült:

Kissné Csizmadia Gyöngyi

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.