- hirdetés -

A Videoton FC mögött a második helyen végzett az OMTK-ULE 1913 U11 csapata a Danone Focikupa szegedi regionális fordulóján. A fiatalok bejutottak a június 17-i budapesti döntőbe.

A Videoton FC nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna szegedi regionális fordulóját. Másodikként az Orosházi MTK-ULE 1913 Dávid Zsolt által felkészített csapata végzett, a Szeged 2011 pedig a torna harmadik helyezettje lett. Ezek a csapatok bekerültek a torna június 17-i, budapesti országos döntőjébe, amelynek győztese jövőre Spanyolországban, a nemzetközi döntőn képviselheti majd Magyarországot.

A világ legnagyobb gyermek tornája

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 18 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket.

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna szegedi regionális elődöntőjén több mint 40 mérkőzést szurkolhattak végig az eseményre kilátogatók. A tornát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja minden évben, emellett híres labdarúgók is a program mellé álltak. Magyarországon az esemény fővédnöke immár harmadik éve Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, tiszteletbeli nagykövete pedig az idén Sass Dani, gasztroarc, műsorvezető. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane. A gyerekek a torna szegedi elődöntőjén Vajda Attila olimpiai bajnok kenussal is találkozhattak.

Az országos döntőbe jutott csapat (Fotó: egyesület)

A focikupa szegedi fordulóján a sport mellett Családi Egészségnap is várta az érdeklődőket, akik az egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízeket tölthettek ki, testtömegindex-számításon vehettek részt, táplálkozási tanácsokat kaphattak, ügyességi játékokban mérhették össze tudásukat.

Második lett az OMTK-ULE

Az OMTK-ULE ifjú labdarúgói sikeresen szerepeltek a regionális tornán.

A csoportmérkőzések során a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát 2-0-ra verték az orosházi gyerekek, majd a Soroksár ellen 1-1-es döntetlen következett, majd egy újabb siker, a Monor 2-1-es legyőzése. A csoportból az ULE bejutott a legjobb négy közé. A helyosztókon Szeged válogatott-OMTK-ULE 1-1, Dunaharaszti-OMTK-ULE 0-0, Videoton-OMTK-ULE 0-1. A körmérkőzések után a Videoton végzett az első helyen, az OMTK-ULE lett a második, a Szeged lett a harmadik. E három csapat képviseli a régiót a budapesti országos döntőn.

Dávid Zsolt edző: – Nehéz időszak volt számunkra az elmúlt félév, mert rendszeresen idősebbek között szerepeltünk a bajnokságban. Ezért kevesebb sikerélményben volt részünk tavasszal, és valójában reális képem sem volt arról, hogy hol tartunk a saját korosztályunkhoz képest. A gyerekek nagyon kitartóak, lelkesek és tele vannak tanulási vággyal és most látszott, hogy mennyire megerősödtek az idősebbek közti szereplés miatt. Büszke vagyok a gyerekekre, nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Köszönet az egyesületnek, hogy kiváló feltételeket biztosít, és nagy köszönet a szülőknek, akik rengeteg áldozatot hoznak a gyermekeikért.           

 OMTK-ULE 2006 korosztály tagjai: Bánki-Horváth Péter, Bányik Bence, Bíró Marcell, Csizmadia Szabolcs, Dénes Balázs, Fülöp Kevin, Halász Áron, Karsai Alexander, Madarász Richard, Ondrejó Gergő, Pepó Gábor, Rostás Szilárd, Rucz Márkó, Szemenyei Balázs, Szilágyi Patrik, Tobak László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.