- hirdetés -

Serdülő és diák korosztályban szálltak harcba Magyarország legjobb birkózó egyesületei az országos csapatbajnoki címért. Az Orosházi Birkózó Egyesület fiataljai egyik korosztályban sem vallottak kudarcot.

Miskolc adott otthont a Serdülő és Diák Országos Csapatbajnokságnak kötöttfogású birkózásban. Az Orosházi Birkózó Egyesület jó előjelekkel várhatta a találkozókat, hiszen az elmúlt hétvégén a térségben egyedülálló módon mindkét korosztályban sikerült kvalifikálniuk csapataikat a területi selejtezőkről.

A diákok közt 15, a serdülőknél 16 csapat fiatal versenyzői feszültek egymásnak az országos csapatbajnoki címért. Előbbi korosztályban az orosháziak két vereséggel zártak a B jelű csoportban, igaz a végső győzelemre is esélyes Csepeltől és a már a területi selejtezőn is komoly erőket felvonultató kiskunfélegyháziaktól szenvedtek vereséget, 32-16 illetve 29-20 arányban.

Az egyesület serdülő korosztályú csapata a hetedik helyen végzett (Fotó: egyesület)

A serdülő csapatnak jobban kijött a lépés, őket szintén versenyük B-csoportjába sorsoltak a szervezők. A Kaposvártól vereséget szenvedtek, a Somogy megyeiek 31-15 arányban bizonyultak jobbnak. A Sziget SC, azaz a Szigetszentmiklós csapatát viszont sikerült legyőzniük, magabiztos birkózással 22-15-re múlták felül riválisaikat, így az előkelő hetedik helyen zárták a küzdelmeket. A klub beszámolója szerint dicséret illeti versenyzőiket, minden mérkőzésen a maximumot nyújtották.

A csapatok felkészítői Hangya János, ifj. Jeszenszky P. László, Kiss István és Sepeczán János voltak.

A diák csapat tagjai: Berke Milán, Bódi Csaba, Ella Alexandra, Posuch Petra, Tóth Dominik, Zsóri Axel

A serdülő csapat tagjai: Albert Viktor, Bakos Ferenc, Boros Norman, Czikora Dániel, Debreczeni Tamás, Fekete Bence, Molnár Tibor, Verasztó Ferenc

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.