- hirdetés -

Az Orosházi Nyár 2018 szervezői ezen a hétvégén ismét egy nagyszerű estét szereztek a város lakóinak. A rendezvénytéri két koncertet nagyon sokan választották szombat esti programnak.

A szinte menetrendszerű esti vihar szerencsére jótékonyan kikerülte városunkat, kellemesnek ígérkezett az este. Nagyon sokan voltak kíváncsiak az Orosházi Nyár 2018 első orosházi fellépőjére, a First zenekarra. Melega Krisztiánék négy év után léptek újra nagykoncerten „hazai” közönség elé, és ha már megkapták ezt a lehetőséget, éltek is vele rendesen. Profi módon szóltak a jól ismert slágerek. A magyar zenék mellett kuriózumként kaptunk még pl. egy kis The Roxettet is, mégpedig igazán jó tálalásban. Némelyik zene szinte jobban szólt, mint eredetiben.

Jól kihasználta a rendelkezésre álló időt a First (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

 – Felemelő érzés, de ugyanakkor nehéz is itthon játszani, hisz itt vannak a nézőtéren a rokonok barátok, zenészkollégák. Eleve az dopping, hogy nagyszínpadon játszhatunk, rendkívül színvonalas hangtechnikával. Szerencsére Enikő sem maradt ki egészségi okok miatt a mai buliból. Nagyon élveztük a koncertet és úgy vettem észre, hogy a közönségnek is tetszett a dolog – foglalta össze fellépés utáni érzéseit az együttes frontembere, Melega Krisztián.

A klubkoncerteken megszokott három-négy óra helyett csak hetvenöt percet kapott a nagyszínpadon a First, de ezt maximálisan kihasználták és remek hangulatba hozták a szépszámú közönséget.

Egy kis underground pop

A két koncert közti átszerelés ideje alatt teljesen megtelt a főtér, Péterfy Boriékat már „telt ház” fogadta. A színész-énekesnő és csapata a Love Band, az általuk underground popzeneként meghatározott műfajjal, az előzőhöz képest teljesen más zenei világot hozott. A talán legközismertebb számukkal kezdtek. A „Hajolj bele a hajamba” által azok is be tudták azonosítani a zenekart, akik esetleg nem voltak teljesen napra készek a Péterfy Bori & Love Band-et illetőleg. Egy nagyon lelkes, minden számot ismerő és éneklő rajongótábor csápolt a színpad előtt. Az ő segítségüknek és Péterfy Boriék profizmusának köszönhetően ez a lelkesedés, és jó hangulat a hátrébb állókra is folyamatosan átragadt, és ahogy haladtunk előre az időben, egyre több kéz volt a magasban. Az énekesnő mindent meg is tett ezért. Lejött a színpadról egészen a rajongókig, sőt még a kordonon is átlépett és – olyan Mező Misisen – a nézők közt  énekelt.

Péterfy Bori szeret közel lenni a rajongókhoz (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Bori, a több mint másfél órás, keményen végig melózott koncert után, mindenféle sztárallűr nélkül, kedvesen, mosolygósan foglalta össze orosházi élményeit:

 – Nagyon jól éreztem magam. Kicsit meg is lepődtünk, hogy milyen jó közönség volt itt. Sokat koncertező zenekar vagyunk. Mindenütt a közönségen múlik, hogy egy tízes skálán mekkorát üt egy koncert. Hála az égnek Orosházán nagyon lelkesek voltak, ilyenkor mi is jobban érezzük magunkat a színpadon. Sűrű a nyári programunk és nagyon megszerettem a koncertezést. E miatt mostanában kevesebbet játszom színházban, de ha megtalál egy-egy érdekesebb szerep, azért megpróbálom elvállalni – tette még hozzá.

Mit lehet még mondani egy ilyen jól sikerült este után? Várjuk a folytatást…

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.