- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban vette kezdetét az idei Ünnepi Könyvhét Orosházán, egy családregény bemutatójának formájában. Kovács-Torija Vera Bermuda 4 című első kötetéről mesélt a hallgatóságnak június 1-én.

Ismét könyvbemutatónak adott otthont a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Kovács-Torija Vera első regényéről, a Bermuda 4-ről hallgathattak meg izgalmas részleteket az érdeklődők.

Buzai Csabától, a könyvtár igazgatójától megtudtuk a bemutató egyben az idei, szám szerint 87-ik Ünnepi Könyvhét nyitóeseménye Orosházán.
– Ezzel a bemutatóval nyitjuk meg a könyvhét eseményeinek sorát, igyekszünk mindig új, nemrég megjelent könyveket bemutatni. Ráadásul a Bermuda 4 kiadójának, Jártó Rózának is most jelenik meg a regénye, a Sors szimfonietták, azt is az Ünnepi Könyvhét keretein belül mutatjuk majd be – vázolta a terveket Buzai Csaba.

Kovács-Torija Vera családregényként jellemezte művét, kitalált történetnek, ami rengeteg családi motívumot tartalmaz. Majdnem harminc év munkáját ölelte fel könyvének megírása, még középiskolás korában fogott hozzá. Néhány éve ült neki újra, kerettörténetet írva az addig meglévő részletekhez.
– Nem kimondottan az én családom története, de vettem át motívumokat a közeli és távoli rokonaim életútjából, hiszen a történet is több évtizedet ölel fel. Két szálon futó sztori, az egyik a 80-as években játszódik, ez inkább azokat a részleteket tartalmazza, amiket középiskolás koromban írtam meg, illetve egy mai, napjainkban játszódó történetszál aktuális témákkal, fiatal női főszereplővel – mesélte el a könyv kulisszáit Kovács-Torija Vera.

Békéscsaba után Orosházán mutatta be családregényét Kovács-Torija Vera (Fotó: Rosta Tibor)

A középiskolai tanárként dolgozó szerző regényét eddig csak Békéscsabán mutatták be, a városi könyvtár mindössze a második helyszín volt, ahova ellátogatott. A könyv kulisszatitkairól dr. Kovács Gyula, a mű kiadójának főszerkesztője és Jártó Róza faggatta ki. Gyorsan kiderült, a Bermuda 4 története több helyszínen játszódik, Franciaországban, Oroszországban és Grenadán átívelő részletekről is szó esett a bemutató alatt.

Kovács-Torija Vera nem zárja ki egy újabb regény lehetőségét, tervei már vannak a későbbiekre, de mint mondta két gyermeke és a tanítás mellett jelenleg kevés ideje jut az írásra. Viszont, mint ahogy mostani műve megírásának a körülményei is mutatják, úgy véli, a hosszasan befektetett munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.