- hirdetés -

A Törődés Napja egyik idei eseményére gyülekeztek szombat reggel a Budapest Bank Orosházi Fiókja dolgozói és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola néhány tanára az iskola udvarán. Munkájuk nyomán megszépült az udvar és a sportpálya.

Érkezésünkkor, már messzebbről hallatszott a vidám zsivaj, amely a jókedvű „vegyes” csapat munkáját kísérte. A tanárok és a banki dolgozók kezében ecset, festék, és – bár az időjárás nem teljesen fogadta kegyeibe a karitatív tevékenységet – szépen haladt a pálya és az udvar vonalazásának újrafestése. Az időnként szemerkélő esőben kérdeztük Nagy Brigittát, a bank orosházi fiókjának vezetőjét az akcióról:

Nem csak a pálya vonalazása, a felfestett malom játék is megújult (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

 – Cégünknél, a Budapest Banknál ez egy országos akció. Közel tizenöt éve, minden esztendőben kétszer, ősszel és tavasszal találunk – minden fiók helyben – egy intézményt, ahová elmegyünk segíteni. A mai kiválasztottunk a Vörösmarty Mihály Általános Iskola. A tanárokkal közösen újítjuk fel a sportpálya és az udvar festéseit. Egy kicsit csapatépítő tréning is ez számunkra, hisz együtt vagyunk, de mégsem a nagy figyelmet és fegyelmet igénylő mindennapi munkában. A bankfiók dolgozói önkéntes alapon jöttek és amellett, hogy jót teszünk, jól is érezzük magunkat – mondja mosolyogva a fiókvezető.

 A vonalazás újrafestésén kívül még a padok és a kis ház is szerepeltek a tervben. Ezekre most nem került sor, mert az eső egy kissé átírta a délelőtt forgatókönyvét. Sebaj! Majd legközelebb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.