- hirdetés -

Az orosházi oktatási intézmények vezetői, pedagógusai gyűltek össze június 1-én, a Polgármesteri Hivatal kistermében, hogy ismertessék az elmúlt tanév munkáját és jövőbeli céljaikat. Idén is kiváló eredményeket értek el az iskolák diákjai.

Mint minden évben, így idén is összeültek a Polgármesteri Hivatal kistermében a város iskoláinak, oktatási intézményeinek vezetői. Az összejövetel első napirendi pontjának céljaként beszámoltak egymásnak arról, milyen évet zártak. Kiemelték az intézmények legfontosabb eseményeit, beiskolázási statisztikáit és az év elején megfogalmazott célkitűzések megvalósítását, esetleges hiányosságaikat.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere pozitívan értékelte az oktatási intézmények idei munkáját, külön kiemelve a pedagógusok odaadását.
– Tényleg csak köszönetet lehet mondani nekik, hiszen áldozatos munkájuknak köszönhetően idén is kiváló versenyeredményekkel öregbítették a tanulók iskolájuk és a város hírnevét – emelte ki a polgármester.

Eredményeikről számoltak be egymásnak az iskolák vezetői (Fotó: Rosta Tibor)

Második napirendi pontként a megjelentek egy olyan kerekasztal létrehozásáról tárgyaltak, mely a város oktatásának fejlődését és kibontakozását tartaná szem előtt.
– Ennek a célja, hogy a város oktatását megfelelő irányba fordítsa, megőrizve versenyképességét. Fontos a fiatalok helyben tartása, hogy szeressenek Orosházán tanulni és, hogy sokan jelentkezzenek a helyi intézményekbe – mondta Blahó János, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója.

Dávid Zoltán hozzátette, a városnak kiemelt ügye az oktatásfejlesztés, hogy a gyermekek képzése minél magasabb szinten valósulhasson meg. Úgy véli, az adottságok megvannak, hiszen több kedvező lehetősége is van a város lakóinak gyermekeik beiratkoztatására. A kerekasztal célja pedig, hogy összehangolják lehetőségeiket, hiszen így nem egymás mellett, hanem együttműködve dolgozhatnak Orosháza oktatási intézményei.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.