Továbbra is az élmezőnyben az ONKC

Felemás szezonon vannak túl az orosházi NB I/B-s női kézilabdázók. Idén is a negyedik helyen zárták a bajnokságot, csupán két ponttal lemaradva a dobogóról.

Nagyszerű győzelmekből és váratlan vereségekből egyaránt kijutott az NB I/B-s OXXO Energy Orosházi NKC szurkolóinak. A női kézilabdázók számára befejeződött az idény, ahogy az elmúlt évben, most is a tabella negyedik helyén zártak Papp László tanítványai.

–A helyezésünk tekintetében nem léptünk előre, de a játékunk néhány elemében sikerült szintet ugranunk. Nem volt egyszerű a szezon a sérülések miatt, illetve védekezésünk allapillérének, Tobak Lucának téli távozása is váratlanul ért minket – sorolta Papp László.

Tobak Luca (55) téli távozása meglepte a vezetőket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az edző szerint ezeknek is volt köszönhető csapata gyengébb tavaszi rajtja. Fontos pontokat hullajtottak el, amivel a dobogón végezhettek volna. A szezon 26 mérkőzéséből 15-ször győztesen, háromszor pontosztozkodással és mindösszesen nyolc alakalommal távoztak vesztesen a pályáról Antal Jeniferék. Márciustól egészen májusig két hónapos veretlenségi szériát produkált az orosházi gárda, ebben benne volt a végül ezüstérmes PC Trade Szeged KKSE elleni döntetlen, valamint a harmadik helyen záró Szent István OTP együttesének legyőzése is.
– Visszatekintve ez egy sokkal erősebb bajnokság volt, mint egy évvel ezelőtt, de így is esélyünk volt a dobogóra jutni. Sokkal jobban játszottunk, mint az előző szezonban – összegezte az évet a csapatkapitány, Antal Jenifer.

Összességében jól sikerült a tavasz, kis szerencsével a dobogó is meglehetett volna (Fotó: Patakfalvi Ádám)

A bajnokság zárultával a csapat összetétele is változik. Hat eligazolóról számolt be a klub vezetősége. Távozás mellett döntött a két hálóőr, Makai Veronika és Brunner Zsanett. A következő idényt máshol kezdi Som Ildikó, Ulmann Bernadett és Zsilák Katalin is. Három év után szintén vált a csapat házi gólkirálynője, Takács Fruzsina. A cél azonban jövőre is változatlan az ONKC-nál, minél előrébb végeznének a bajnokságban.

– Egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen szűkül a mezőny. A 14 csapat helyett csak 12 lesz. A munkában hiszünk, amivel eddig sem volt gond. Bízunk benne, hogy ennek eredménye lesz – fogalmazott Dancsó Attila, elnök, aki hozzátette, hogy jelenleg is zajlik a távozók pótlása, de a neveket később hozzák nyilvánosságra.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás