- hirdetés -

A családoknak kedvezve napközis foglalkozást szervez a városi önkormányzat. A foglalkozáson azok a 6-14 éves korú gyerekek vehetnek részt, akiknek a szüleik nem tudják biztosítani a nyári szünidő alatt a napközbeni felügyeletet. Írjuk a részleteket.

A nyári szünidőben sok szülőnek okoz problémát, hogyan biztosítsa gyermeke számára a felügyeletet, amíg dolgozik. Ennek megoldására született meg évekkel ezelőtt a városi napközis tábor, mely tartalmas és hasznos időtöltést biztosít a diákok számára.
– Emellett lehetőséget kívánunk biztosítani a rászoruló, halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak is a részvételre. A 6-14 éves korú gyermekeknek szervezzük meg a foglalkozásokat – tudtuk meg Patyi Gábortól,  oktatási-, kulturális- és sportreferenstől.

A napközis foglalkozások 2018. július 2. és július 27. között, heti ciklusokban, hétköznapokon 8-, és 16 óra között biztosítottak az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodában. A ciklusok a következők:

  1. 2018. július 2-6.
  2. 2018. július 9-13.
  3. 2018. július 16-20.
  4. 2018. július 23-27.

Hozzátette, hogy a nyári napközis foglalkozásokat abban az esetben tudják megszervezni, ha egy időben legalább nyolc tanuló részére ténylegesen igénylik az ellátást, előzetes igénybejelentés alapján.
– A nyári napközis ellátás azon gyermek részére vehető igénybe, akit egyedülálló vagy időskorú személy nevel, vagy akivel együtt a családban három vagy több gyermeket nevelnek, kivéve azt, akire nézve eltartója gyermekgondozási díjban részesül. Emellett jelentkezhetnek azok is, akik a szülője, gondozója szociális helyzete miatt az ellátásról nem tud gondoskodni, vagy akinek mindkét szülője vagy egyedülálló szülője dolgozik, és szabadság terhére nem tudja gyermeke felügyeletét ellátni – sorolja a referens, aki kiemelte, a felvétel a jelentkezés sorrendjében történik. A táborban maximum nyolcvan főt tudnak fogadni, ennek elérése után több gyermeket nem tudnak felvenni.

A korábbi táborokban is gyakran jártak a gyermekkönyvtárba kézműves foglalkozásokra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az étkezésért a szülőknek a mindenkori kedvezményes/ingyenes jogosultsági feltételeket alapul véve kell fizetni. A napi háromszori étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna) díja: 540,- Ft/fő/nap, aki csak ebédet kér, annak 324,- Ft/fő/nap az étkezés díja, mely összegeket szükséges előzetesen megfizetni a Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény, mint az étkezést biztosító számára.

A feltételek szerint a táborban csak az vehet részt, aki egészségileg alkalmas. A törvényes képviselőnek erre vonatkozó nyilatkozatát legkésőbb a táborozás megkezdésekor a táborozás vezetőjének át kell adni. Amennyiben a gyermek időközben megbetegszik, vagy távol marad, úgy a szervezők azt kérik, mielőbb jelezzék telefonon a napközis nevelőnek az adott nap reggel 9 óráig, de csak a bejelentést követő második naptól van lehetőség az étkezési térítési díj jóváírására, illetve visszafizetésére.

– Aki igénybe venné gyermeke részére a nyári napközis ellátást, a jelentkezési lapot, valamint a házirend elfogadására vonatkozó nyilatkozatot, aláírásával ellátva legkésőbb 2018. június 14-én 16 óráig lehet benyújtani az Orosházi Polgármesteri Hivatal I. emeletének 18. irodájába vagy a jegyzői titkárságra. Továbbá fenntartjuk a jogot, hogy egyéb, a jogosultságot igazoló dokumentumokat kérjünk be – zárja a referens.

A nyári napközivel kapcsolatos további tájékoztatás Patyi Gábor oktatási-, kulturális és sport referensnél kérhető telefonon a 68/514-251-es telefonszámon. A tájékoztató és annak mellékletei, a jelentkezési lap (1. sz. melléklet), szülői nyilatkozat (2 sz. melléklet), valamint a házirend (3. sz. melléklet) átvehetők napközben az Orosházi Polgármesteri Hivatal portáján, illetve letölthető a www.oroshaza.hu weboldalról is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.