- hirdetés -

Megtartotta éves közgyűlését az Orosháza Úszó Egyesület, a szakosztály munkájáról Schmidt Jenő edző számolt be hírportálunknak. Mint elmondta, országos szinten is kiemelkedő eredményeket tudnak magukénak az orosházi fiatalok, az edzési feltételeik pedig a közeljövőben jelentősen javulhatnak a belvárosba tervezett tanuszoda felépítése által.

Az OÚE 67 sportoló rendszeres edzését irányítja, ebből tizenegy béka, hat delfin, hat cápa, tíz gyermek, három serdülő és egy ifjúsági versenyző. Tanítványaikat három csoportban két edző, Selmeczi Edit és Schmidt Jenő oktatja.

A 2017-es felkészülésünket hátráltatta, sportolóink leterheltségét növelte, hogy a tanév nagy részében az úszóedzésekre Tótkomlósra kellett átjárni, az átmeneti időszakban edzettünk Nagyszénáson is. Feltételeink figyelembevételével célkitűzéseink között szerepelt az utánpótlásbázisunk megtartása, versenyzőink minősítési szintjeinek javítása. Törekvéseinket a csoportos óvodai és egyéb úszásoktatások megszervezésével, úszni tudó gyermekek toborzásával igyekeztünk elérni, kiszélesítettük a kondicionáló úszók csoportját. Igyekeztünk minél több versenylehetőséget biztosítani a motiváltság fenntartása érdekében – foglalta össze az elmúlt időszak célkitűzéseit Schmidt Jenő.

Nemzetközi mezőnyben is helytálltak

A szakember elmondta, 2017-ben folytatódott az „Ússz a Nyáron Program”, mellyel elsősorban a szünidei tömegsportigényeket elégítették ki. Több külföldi egyesülettel létesítettek kapcsolatot, négy csapat az ősz elején Gyopárosfürdőre is ellátogatott. Az egyesület tanítványai rajtkőre álltak az év során Aradon, Adán és tizenegy hazai nemzetközi versenyen, melyekről több alkalommal dobogós helyezésekkel tértek haza.

Az orosházi úszók egy csoportja (Fotó: egyesület)

Szeptemberben megrendeztük Gyopárosfürdőn tizenhét egyesület – közöttük négy külföldi – részvételével a hagyományos „Nagy Sándor Úszó Emlékversenyt”. A Városi Diáksport Bizottsággal közösen megszerveztük a Városi Úszó Diákolimpiát. Tanítványaink versenyről versenyre javítottak egyéni időeredményeiken. A MUSZ Aranyjelvényes program szintjeit hat versenyzőnk teljesítette: Antal András, Torda György, Dimák Fanni, Bogár Viktória, Miszlai Fruzsina és Furák-Szabovik Tessza – tette hozzá.

Pozitívan tekintenek a jövőbe

Nagy reményekkel és tervekkel várjuk a tervezett tanuszoda felépítését, átadását, ami lényegesen megkönnyíti majd a felkészülésünket – emelte ki Schmidt Jenő, megjegyezve, a támogatások felhasználásával a jövőben is törekszenek eredményeik megtartására, javítására illetve az edzésfeltételek megteremtésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.