- hirdetés -

A zenélésé volt a főszerep május 29-én, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvós- és vonóshangszereken játszó növendékei adtak évzáró koncertet az érdeklődőknek.

Hosszú és mozgalmas év áll a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mögött, rengeteget szerepeltek különböző fellépéseken. Az iskola fúvós- és vonószenekarának tagjai egy évzáró koncerttel köszönték meg családtagjaiknak, barátaiknak és a zene iránt érdeklődőknek az egész éves figyelmet és támogatást.

A különleges eseményre május 29-én, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében került sor.
– Szerettük volna egy közös koncerttel megköszönni mindazt a szeretetet, amit az egész éves munkánk során kaptunk – mondta Ondrik Zsuzsanna, a művészeti iskola igazgatóhelyettese és a vonószenekar vezetője.
Hozzátette, nem ez volt az első alkalom, hogy az iskola fúvós- és vonószenekara együtt játszott, de reméli nem is az utolsó. Karácsonykor már volt közös szereplése a csoportoknak és szeretnék, ha ez a későbbiekben hagyománnyá válhatna.

Magyar és külföldi szerzők műveivel egyaránt elkápráztatták a közönséget (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A zenés produkciót rövid köszöntés és évértékelő előzte meg. Ondrik Zsuzsanna a csapatmunkát emelte ki, hogy a gyermekek megtanultak másokkal együtt dolgozni, felelősséget vállalni nemcsak a saját, de társaik munkájáért is. A zenélésbe együtt befektetett munka után pedig a sikerélményük is közös.

– A zenetanulás nemcsak a kivételes tehetségű gyermekek javára válhat, hiszen rengeteg előnye és pozitív hatása van, új érzelmeket tud közvetíteni. Hiszen a tehetség nem csak kincs, hanem feladat is a gyermek, a szülő és a tanár számára – hangsúlyozta.

Az iskola növendékei ezután magyar és külföldi szerzők műveivel egyaránt elkápráztatták a közönséget, ugyanolyan odaadással játszva a dalokat, mint a tanév közben rendezett fellépéseiken. Odaadó játékukat hangos tapssal és elismeréssel jutalmazta a közönség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.