- hirdetés -

A Magyar Úszószövetség Centenáriumi Díjának célja, hogy elismerje mindazok munkáját, akik tevékenyen részt vesznek a sportág fejlődésében, népszerűsítésében. Idén az Orosházi Úszó Egyesület edzője, Schmidt Jenő is részesült az elismerésben.

A Magyar Úszószövetség Centenáriumi Díjában elsősorban azok a sportemberek részesülnek, akik pályafutásukat ugyan befejezték, de tevékenységükkel továbbra is sokat tesznek az úszósport sikeréért, fejlődéséért. Olyan edzők, sportvezetők, akik nélkül elképzelhetetlen a versenyzők eredményes szereplése. Idén Orosháza úszósportjának egy régi motorosa, Schmidt Jenő is részesült a különleges díjban.

– Nagy meglepetésként ért, de nagyon örülök neki, különleges alkalom volt az országos úszószövetség közgyűlésén átvenni a díjat. Rajtam kívül egyébként még az UTE-t képviselő Ipacs Lászlónét és a szentesi Paulovics Tamást díjazták – mesélte.

A Kossuth Lajos szakképző iskola földrajz- és testnevelés szakos tanára az oktatás mellett már csaknem 25 éve készíti fel az Orosházi Úszó Egyesület fiatal versenyzőit megmérettetéseikre. Ráadásul az év nyolc-kilenc hónapjában több vidéki településen végzi feladatait, ami óriási áldozatvállalással jár.

Töretlen lendülettel végzi munkáját, követendő példát mutatva tanítványainak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Ezért is szeretném kiemelni, hogy kiktől kaptam segítséget. Az elmúlt 25 évben az egyesület elnökei, Buza Katalin, Varga Zoltán és dr. Letavecz Ilona támogatása nélkül aligha kaphattam volna meg a Centenáriumi Díjat – tette hozzá Schmidt Jenő.

Töretlen lendülettel végzi tevékenységét, követendő példát mutatva tanítványainak. Útmutatásait figyelemmel kísérik és betartják.

– Az úszás a szabadidő eltöltésére talán a leginkább alkalmas. Kiváló alapokat biztosít a fejlődő gyermekek számára, az izomzatot és a keringési rendszert egyaránt fejleszti. Ráadásul az élet minden területén lehet később alkalmazni az itt szerzett alapokat – fogalmazta meg hitvallását.

Elismerése pedig bizonyítja kitartó munkájának eredményét, hiszen az egyesület versenyzői évről évre jó eredményeket szállítanak a különböző területi, megyei vagy akár országos versenyekről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.