- hirdetés -

Hat sikeres sportember, több mint száz érem és kupa, rengeteg biciklivel megtett kilométer. A Márta család apraja-nagyja készül ismét letekerni a 200 kilométeres Szupermaratont Békéscsaba és Arad között, amelyben már magyar rekorderek.A Szupermaraton startjánál sorakozó biciklisek között évek óta ott áll Stefkovicsné Márta Andrea, aki szervezőként is tevékenykedett már a rendezvényen, testnevelő tanár, több első helyezéssel és magyar bajnoki címmel büszkélkedhet és nem mellesleg a rekordercsalád tagja, egyben felkészítője is. Benne fogalmazódott meg először a családi 200 kilométeres biciklizés ötlete.

– A kerékpározással már kezdetektől foglalkoznak az iker gyermekeim, Benjámin és Bernadett – mesélte a kezdetekről Andrea.
Elmondta, az ikrek nagyon biztonságosan tekertek már akkor is, így amikor hat évesek lettek, először csak húsz kilométert bicikliztek a maratonon.
– A gyermekeim a húsz kilométer megtétele után sírtak, mert nem akartak megállni, ki szerettek volna menni Aradig – emlékezett vissza a tréner, majd hozzátette, nyolc éves korukban Benjámin és Bernadett magyar rekordként teljesítette a 200 kilométeres szupermaratont. Andrea legkisebb lánya Anett is hároméves korában kezdett biciklizni.
– Hat évesen 85 kilométert tett meg, mert a szembe szélben nem engedtük tovább – ismertette édesanyja, aki elmondta Anett hét éves korában teljesítette először a Szupermaratont.

Az egész család eredményes sportolókból áll, mindenki szereti a mozgás örömét (Fotó: Rosta Tibor)

A család legidősebb hölgy tagja hat éves kora óta biciklizik, több mint egymillió kilométer van mögötte, így mikor a hét éves unoka indult, úgy gondolta Márta Györgyné nyeregbe pattan ő is.
Márta Györgyné, akit mindenki szupernagyiként ismer, 79 éves és magáénak tudhatja a legidősebb hölgy 200 kilométer rekordere címet.
– Kicsi koromtól kezdve kerékpárral jártam bevásárolni, így azt gondoltam, hogy ha a két kicsi unokám is kibírja, akkor én is megpróbálom – mesélte első versenyéről a szupernagyi. A következő évben már be is nevezett és teljesítette a távot. Elmondta, számára egy élmény a maraton, ami nehézséget jelent a túrán az a szembe szél.

– Érdemes kipróbálni, egy hatalmas élmény. A legjobb érzés mikor azt kiabálják nekem: Hajrá Szupernagyi, nem messze van Arad! – mondta mosolyogva Márta Györgyné.
Kiemelte, igen nehéz felkészülni egy ilyen versenyre, de sokkal egészségesebbnek érzi magát mióta ennyit bringázik. A legkedvesebb számára a természet, szeret nézelődni biciklizés közben mint mondja, magányos farkas.
– Nem szeretek a tömegbe menni, így a saját tempómban, egyenletesen tudok haladni és így elkerülhetőek az esetleges balesetek is – ismertette a szupernagyi.

 

Márta Tünde elmondta, a kereszt gyermekei adtak erőt neki a versenyen való induláshoz.
– Nagyon élveztem, nagyon jó hangulatban telik a versenyzés és nagyon jó önbizalom építő is – hangsúlyozta Tünde.
Elmesélte, a legelső versenyre munkája miatt nem tudott készülni, melynek meg is lett az eredménye, nagyon komoly izomláza lett és kicsin múlott, hogy nem sérült le, viszont elmondása szerint megtanulta, hogy egy ilyen megterhelést nem szabad előzetes felkészülés nélkül vállalni.

Bor Benjamin, Bor Bernadett és Stefkovics Anett mindhárman élvezik a verseny nyújtotta izgalmakat, imádnak biciklizni és egy cseppet sem félnek attól a tömegtől, amely elindul a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratonon.

A rekorder család idén június másodikán a Guinness-rekordért is teker a 21. Szupermaraton Kerékpár-és görkori túrán, hiszen a szupernagyi, két lánya, Stefkovicsné Márta Andrea, Márta Tünde és az unokák összesen 200 évet képviselve tekernek a 200 kilométeres távon, ahol már családi rekorderekké váltak, idén pedig már Londonba is bejelentették a rekord hatost.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.