- hirdetés -

A közel ötven éve Orosházán dolgozó lelkiismeretes munkájáról ismert orvost, dr. Soós Tibort különleges elismeréssel díjazták a városalapítási ünnepségen. Egykor az Orosházi Kórházban tevékenykedő doktort, aki mára háziorvosként segíti a betegek gyógyulását, Dr. László Elek Díj Orosháza Egészségügyéért elismerésben részesítették.Orvosi pályafutását az Orosházi Kórház II. számú belgyógyászati Osztályán kezdte 1970 őszén.
– Nehéz évek voltak, kevesen voltunk az osztályon, gyakorlatilag minden másnap ügyeltem, de a betegellátás gyakorlati részének megismerésében igen fontos szerepe volt ennek az időszaknak – mesélt a kezdetekről dr. Soós Tibor.

1975-ben szakvizsgát tett belbetegségekből.
–Belgyógyászati éveim alatt a reumatológia terén is jártasságot szereztem, mivel éveken át, heti egy alkalommal, négy órában társorvosként szakrendelést láttam el – fogalmazott az orvos.

A kórház radiológiai osztályára 1976 őszén ment át, melyről úgy fogalmazott, az a komplex szemlélet, amit ott meg kellett tanulnia, hosszú távon hasznos volt a későbbi munkája során is. 1978-ban szakvizsgát tett radiológiából is.
– Röntgenes éveim alatt begyakoroltam magam a bokaízületi artrográphia és a hasi ultrahang vizsgálatokba is – ismertette dr. Soós Tibor.

Elmondása szerint szerencsés, hiszen mindig azt csinálhatta, amit szeret (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kardoskúton körzeti orvosként 1979 és 1983 között rendelt.
–Ebben az évben visszatértem az Orosházi Kórházba, ahol radiológus főorvosként dolgoztam, több mint tíz évig – mondta a doktor, majd hozzátette, ez idő alatt, két évig Algériában is munkálkodott radiológus kooperánsként.

1997-ben váltott és területi ellátási kötelezettségek nélküli háziorvos lett, saját családi házában nyitott rendelőt. Ehhez a tevékenységhez is tovább tanult, szakvizsgát tett háziorvostanból is.
– Hamarosan kétezernél is több beteg tartozott hozzám, a körzetet 2016-ig vittem. 2003-ban a közel húszéves radiológiai munka kapcsán nyugdíjba mehettem, de azóta is folyamatosan dolgozom – hangsúlyozta.

A város tartósan betöltetlen háziorvosi körzetét 2016-ban vette át, azóta 2400 betege van. – Örömmel mondhatom, hogy jó egészségi állapotom megengedi, hogy folyamatosan feleljek az egészségügyi szolgáltatást nyújtó praxisért – mondta mosolyogva dr. Soós Tibor. Zárásként elmondta, felesége nyugdíjas dietetikus, három gyermeke és hat unokája sok örömet okoz számára.

Hosszú évek óta tartó lelkiismeretes és emberséges szakmai munkája miatt a városalapítási ünnepségen dr. Soós Tibort, Dr. László Elek Díj Orosháza Egészségügyéért elismerésrésben részesítették, melynek kapcsán elmondta, nagyon örült de meglepetésként érte a kitüntetés. Munkája miatt szerencsésnek vallja magát, mert mindig azt csinálhatta, amit szeret.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.