- hirdetés -

Ezüstérmet nyert az Orosházi Spartacus Birkózó Klub diák csapata Kiskunfélegyházán, továbbjutva ezzel az országos csapatbajnoki döntőbe. Egyénileg is remekeltek, hatan állhattak dobogóra.

Kiskunfélegyháza adott otthont május 26-án a Besze László Szabadfogású Emlékversenynek és ezzel egyidejűleg a diák és serdülő birkózók területi kötöttfogású csapatbajnokságának.

Az Orosházi Spartacus a diák korosztályban indított csapatot. Félelmet nem ismerő birkózással utasították maguk mögé riválisaikat a csoportküzdelmek során, így döntő várt rájuk. Ott azonban ellenfelük, a hazai pályán versenyző Kiskunfélegyháza már jobbnak bizonyult. Az orosháziak az ezüstéremmel sem lehetnek elégedetlenek, az országos döntőbe így is könnyen sikerült kvalifikálniuk magukat.

A csapat tagjai: Balázs Renáta, Cziráki Nikolett, Erőss Richárd, Laczkó Petra, Papp Krisztofer, Somogyvári Milán, Szabó Zsóka

Az összetartó csapatmunka ezüstérmet eredményezett (Fotó: OSBK)

A csapatverseny után egyénileg is próbára tehették magukat a Spartacus fiataljai és a kötött- után szabadfogásban sem vallottak szégyent. A diák leány korosztály 59 kilósai között versenyző Laczkó Petra egészen az aranyéremig menetelt, de a többiek sem panaszkodhattak, öten állhattak még fel súlycsoportjukban a dobogó második vagy harmadik fokára.

Részletes eredmények:

Diák II korosztály:

35 kg: Somogyvári Milán III. hely

Diák I korosztály:

54 kg: Papp Krisztofer III. hely

63 kg: Erőss Richárd II. hely

Diák Leány korosztály:

40 kg: Szabó Zsóka II. hely

40 kg: Cziráki Nikolett III. hely

59 kg: Laczkó Petra I. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.