- hirdetés -

Sikerrel zárta a Kiskunfélegyházán a diák és serdülő korosztályú csapatoknak kiírt területi válogatót az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE), így mindkét korosztályban részt vehetnek az országos megmérettetésen.

Összesen hat területen rendeztek diák és serdülő korosztályban kötöttfogású csapatbajnokságokat, ami egyben kvalifikációnak is számított a júniusi országos döntőkre, amit Miskolc rendez meg.

Az Orosházi Birkózó Egyesület a Délkelet-magyarországi bajnokságban volt érdekelt, amit Kiskunfélegyházán rendeztek. A május 26-i megmérettetésen mindkét korosztályban sikerült csapatot állítaniuk. A serdülők közt négy, a diákok közt öt csapat indult.

Az aranyérmes csapat tagjai edzőik társaságában (Fotó: egyesület)

Az orosházi egyesület tagjai kiválóan odatették magukat, serdülőben egészen a győzelemig meneteltek, de a diák korosztályú csapatnak sem kellett szégyenkeznie bronzérmével. Mivel az országos döntőbe a vidéki válogatókon dobogón végző egyesületek juthatnak be, így mindkét korosztályos csapatnak sikerült kvalifikálnia magát.

A bronzérmes diák csapat tagjai: Berke Milán, Bódi Csaba, Ella Alexandra, Posuch Petra, Tóth Dominik, Zsóri Axel

Az aranyérmes serdülő csapat tagjai: Bakos Ferenc, Boros Norman, Czikora Dániel, Debreczeni Tamás, Fekete Bence, Molnár Tibor, Verasztó Ferenc

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.