- hirdetés -

A megyei II. osztály 30. fordulóját rendezték meg szombaton. Az Orosházi MTK-ULE 1913 csapata gólfesztivált rendezett és továbbra is egy pontra van a listavezető Nagyszénás mögött.

A találkozó előtt Czollner Gábor edző elmondta, hogy az Újkígyós képes meglepetést okozni, ezért végig uralni kell a játékot. A tréner félelme nem volt alaptalan, hiszen a vendégek 3:2-es állásnál közel álltak az egyenlítéshez.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Újkígyós FC    7 – 2    (2 – 0)

Orosháza, 200 néző. V.: Modes Ottó Péter (Bozó Norbert, Hankó Balázs).

Orosháza: Marunák – Deli, Buza (Fehér), Mucsi (Lövei), Kasza, Futaki, Szabó N. (Barna), Simon, Elekes (Pelle), Sindel, Lestyán. Edző: Czollner Gábor.

Újkígyós: Kun – Kocziha, Kovács P., Becsei, Szabó Z. (Horváth Z.), Séllei (Varga P.), Török A., Horváth B. (Oláh T.), Danczik, Gazsó, Zsuzsa. Játékos-edző: Szabó Zoltán.

Két távoli lövés vezette fel a mérkőzést. Az 5. percben Mucsi, a 16. percben a vendégek részéről Zsuzsa L. lőtt mellé. A 24. percben Mucsi került helyzetbe, de a lövés pillanatában szerelték szögletre. A 28. perben Gazsó szabadrúgását védte Marunák, a másik oldalon Buza pontrúgását védte a kapus. A 31. percben szöglet után Buza érkezett a hosszú oldalon és belsőzte közelről a hálóba a labdát, 1-0. A 35. percben Futaki beadását Sindel kanalazta kapura, a kapusról kipattanó labdát Buza passzolta két lépésről a kapuba, 2-0. Az 53. percben Futaki lekészített labdáját Kasza lőtte 10 méterről a jobb alsó sarokba, 3-0. Az 56. percben Buza mélységi passza után Sindel vágta a kapusba a labdát. 

A piros mezes ULE továbbra is harcban a bajnoki címért (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ezután a vendégek percei következtek. A 62. percben egy kapu előtti kavarodás végén Danczik kotorta közelről a hálóba a labdát, 3-1. A 66. percben Horváth B. 22 méteres szabadrúgása kötött ki a bal alsó sarokban, 3-2. A mérkőzés hajrájára elkészült erejével a vendég együttes. A 78. percben Kasza mélységi passzát Sindel értékesítette, 4-2. Egy perccel később újfent Sindel szerzett gólt. A fiatal csatár kicselezett mindenkit, aki arra járt, majd a kapuson is túljutva gurított az üres kapuba, 5-2. A 84. percben egy jobb oldali beadást gurított Kasza a kapuba, 6-2. A 89. percben egy gyors kontra végén Sindel tálalt Lövei elé, az orosházi játékos 14 méterről okosan tekert a kapu bal oldalába, 7-2. A 90. percben Barna Mártont egy szabálytalan szerelés után Modes játékvezető -túlságosan szigorúan-  kiállította.

Czollner Gábor: „Volt egy periódusa a mérkőzésnek, amikor veszélyben forgott a három pont megszerzése, de jól jöttünk ki belőle és a végén gólparádét rendeztünk.”

Az OMTK-ULE 1913 csapata június 3-án 17 órától a Sportcentrumban fogadja a Kevermes csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.