- hirdetés -

A gyermekeké volt a főszerep május 27-én, Orosházán. Az Árpád-kert zsúfolásig telt, és a tűzoltóság járműveire is rácsodálkozhattak a legkisebbek. Videós összefoglalónk is mutatja május utolsó vasárnapját, amikor minden programon a gyermekek kedvére tettek.

A gyermeknapot Magyarországon 1950 óta május utolsó vasárnapján tartják, így az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon is, ahol nagy sikere volt a programoknak. Az apróságok beleülhettek a járművekbe, szimulátorokat próbálhattak ki és megcsodálhatták a tűzoltók felszereléseit is. Hajdú János tűzoltó főhadnagy, szolgálatparancsnok elmondta, immár hagyományosan rendezik meg, a Nyitott Szertárkapuk rendezvényt a katasztrófavédelem berkein belül gyereknapkor.

– Ilyenkor a gyermekek és a szülők körbejárhatnak a laktanyában, betekintést nyerhetnek az életünkbe fontosnak tartjuk, hogy lássák a legkisebbek is, hogyan működik a tűzoltóság, milyenek a felszereléseink. Reméljük kedvet kapnak a tűzoltó élethez ők is – mondta Hajdú János.

A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték a felszereléseket, az eszközöket működés közben és örömmel ültek be a gépekbe tűzoltósat játszani.

Nagy sikerűek voltak a gyereknapi programok Orosházán (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Cirkusz az egész világ

Az Árpád-kert kora délutánra zsúfolásig telt családokkal, akik a Városi Gyereknapra és a kismotoros felvonulásra érkeztek. A helyi csoportok bemutatói, a meseszínház és a népi játékok is sok gyermeket vonzottak, de az arcfestés, a légvár és a modellvasút kiállítás is mind-mind a legkisebbek örömteli szórakozását szolgálták a Petőfi Művelődési Központ szervezésében. 

Szabó Orsolya kulturális szervező elmondta, amikor ennyi gyerek és egyéniség van egy helyen az nagyon jó dolog.
– Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk egymástól – hangsúlyozta a szervező, majd hozzátette, a program témája az Európai Cirkusz évére épült. Ennek keretein belül óriásbuborék készítést, hulla-hopp karikázást és egy ugrálóvárat is kipróbálhattak a lurkók, miközben lufihajtogató bohócok készítettek különlegességeket a kicsiknek. A Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza pedig a kézműves játszóházzal érkezett a rendezvényre. 

Mosolyban, jókedvben nem volt hiány egyik helyszínen sem, önfeledt kikapcsolódás várta a lurkókat az orosházi programokon. A gyermekek a játékok kipróbálása közben örömmel válaszoltak arra a kérdésünkre, miért is jó gyereknek lenni? A kreatív válaszok videós összefoglalónkban megtekinthetőek.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.