- hirdetés -

Énekből, táncból és vidámságból sem volt hiány, a nyolcadik alakalommal megrendezett Vidám Majálison, melyen közel kétszázan vettek részt. Az Egységes Szociális Központ a programot, a Platán Idősek Otthonának udvarán tartotta, május 24-én délelőtt.Az intézmény életének, egyik legnagyobb rendezvényének számító Vidám Majálist immár nyolcadik alkalommal rendezték meg csütörtökön. A kulturális találkozón az intézmény lakói és dolgozói mellett felléptek nyolc vidéki szociális intézmény ellátottai és dolgozói is, többek között énekkel, jelenettel, verssel és prózával készültek a fellépők. A meghívottak mellett az ESZK kilenc telephelye is képviseltette magát különböző szórakoztató műsorszámokkal.

A majális egy nagy ünnep, ahol jó hangulatban láthatják egymást viszont a résztvevők (Fotó: Rosta Tibor)

Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója elmondta, a Vidám Majális a tavaszvárásról, a megújulásról, egymás megismeréséről, baráti kapcsolatok kiépítéséről és nagyon sok nevetésről szól.
– A mai napon itt látott és hallott szívhez szóló versek, vidám jelenetek, régen feledésbe merült, megható ének és táncprodukciók elfeledtetik velünk az unalmas, szürke hétköznapokat, és abban segítenek, hogy igazi ünnepként éljük meg a közös együttlétet – fogalmazott nyitóbeszédében beszédében az igazgató.

A rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt, mely nagyon népszerű, és nemcsak kikapcsolódásra, szórakozásra nyújt alkalmat, hanem ismerkedésre más szociális intézmények lakóival, dolgozóival is. Mint ahogy Németh Józsefné, aki 12 éve a Reménység Klub tagja és a majális egyik fellépője mondta, ez a rendezvény számukra nagy ünnep, hiszen itt a régi ismerősök újra találkoznak, beszélgetnek és nagyokat nevetnek.
A 15 színes produkció után, a résztvevők a vidám programot egy kellemes hangulatú ebéddel zárták. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.