- hirdetés -

Európai mesteredző címet szerezett az Orosházi FKSE fiatal szakembere. Koi Endre a jövőben utánpótlás szakmai igazgatóként irányítja kézilabda klub ifjú korosztályainak képzését.

A legmagasabb szakmai szintet húsz edző teljesítette a február közepén megtartott záróvizsgán, okleveleiket pedig a napokban vehették át ünnepélyes keretek között az újdonsült mesteredzők, köztük Koi Endre, az Orosházi FKSE szakembere – számolt be a klub honlapja.

Endre – aki 2017 őszétől a magyar fiú ifjúsági válogatott trénere is – tavaly nyáron Balmazújvárosból került Orosházára, egy ideig az NB I-es felnőtt együttes másodedzője volt, az utóbbi időszakban pedig az utánpótlás területén folyó munkát követte fokozott figyelemmel.

Koi Endre komoly szaktekintélyektől vehette át diplomáját (Fotó: MKSZ)

Az újdonsült mesteredzőnek az utánpótlás szakmai irányítása, szakmai irányvonalának meghatározása és az edzői kollektíva összefogása, csapattá kovácsolása lesz a feladata, mint utánpótlás igazgató.

– Közösen szeretnénk egy egységes irányvonalat kialakítani, természetesen valamennyi edzőkolléga véleményét meghallgatva és figyelembe véve. Jelenleg a következő szezon szakmai stábjának kialakítása folyik. A napjainkban is jól működő utánpótlás-nevelést szeretnénk a jövőben a régi hagyományokhoz híven még jobbá, hatékonyabbá és eredményesebbé tenni, közös munkával öregbíteni az orosházi kézilabdázás jó hírnevét – vázolta a legfontosabb feladatokat Koi Endre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.