- hirdetés -

Aki Orosházáról Csanádapáca, Medgyesegyháza irányába tart, hosszabb menetidővel kell, hogy számoljon, hiszen megkezdődött az úgynevezett dinnyés út évek óta várt felújítása. Az orosházi Aradi utca útburkolat javítása is az átfogó dél-békési projekt része, itt  a legfrissebb információk alapján július elején várható a munkaterület átadása. A térség országgyűlési képviselője szerint lépésről lépésre haladnak a megvalósítás útján, az út- és kerékpárút fejlesztések mellett az óvoda, iskola, szociális és egészségi intézmények felújítása, a közösségi terek, turisztikai attrakciók kiépítése vonatkozásában is.

Szakaszosan félpályás útlezárások, jelzőlámpás irányítás és sebességkorlátozás fogadja a közlekedőket néhány hete az Orosháza és Dombegyház közötti dinnyés út több szakaszán. A közlekedők zöme azonban mégsem bosszankodik, hiszen az itt élők, itt gazdálkodók, dolgozók már régóta várták a fejlesztést, mely ezekben a hetekben, hónapokban uniós és hazai források segítségével jön létre a Pusztaföldvár-Csanádapáca-Gábortelep-Medgyesbodzás útszakaszon.

Elindultak a régen várt felújítások (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Rövidesen városunkban is megkezdődik az Aradi utca felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályától lapunk megtudta, hogy a munkaterület átadás tervezett időpontja július 2-a. Az Aradi utcán teljes szélességben két réteg aszfalt megerősítés valósul meg 1,22 kilométer hosszan, lokális pályaszerkezet cserékkel.

– Az itt élők és közlekedők régi igénye a fejlesztés, melyre kitartó munkával, dél-békési összefogásban kiharcoltuk a szükséges forrást. A munkát folytatjuk az orosháziakért, hiszen útjaink megfelelő állapota az egyik alappillére a további fejlődésnek – összegzi a beruházás fontosságát Dávid Zoltán polgármester.

Teljes útzárral nem kell számolnunk majd az Aradi utcán sem, szakaszosan félpályás forgalomkorlátozások lesznek érvényben, úgy, ahogyan jelenleg a már felújítással érintett dél-békési szakaszokon.

Hamarosan az Aradi utcán is elindulhat a felújítás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az elmúlt évek közös munkájával megteremtett alapokon mindent megteszünk a folytatásban is a dél-békésiekért, a térségünket választó cégek, vállalkozások versenyképességének növeléséért, azért, hogy a forrásokat elnyerjük, és az utak kilométerről kilométerre megújuljanak – hangsúlyozza Simonka György országgyűlési képviselő.

Visszautalva az eddigi eredményekre kiemelte, a Tótkomlós-Orosháza, Mezőkovácsháza-Orosháza közötti szakaszok, majd a 47-es főút több milliárdos fejlesztése után most a dinnyés úton a sor. Orosháza vonatkozásában a nagy forgalmú, felújításra szoruló Aradi utcán indulhat el rövidesen a tervek szerint 60 napos kivitelezési idővel zajló útfejlesztés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.