- hirdetés -

Szombat este a főtéri Majka koncerttel egy időben ismét egy remek zenei csemegét kapott a Rock Klub kicsiny, de jó zenére  fogékony közönsége a Sonia és a Blues&Roll fellépésekor.

Szokatlan dolog, hogy egy időpontra tesznek két koncertet, de a Rock Klub szervezői bíztak benne, hogy sokan lesznek, akik a divatos rap helyett a klasszikus blues-t választják.

Tv-ben sosem látott, ezzel együtt remek zenekar érkezett Dorog környékéről, a Sonia és a Blues & Roll. Vendégként pedig az a Petendi Tamás gitáros, akit maga Tátrai Tibusz is egyik lehetséges utódának nevezett. Aztán itt volt a zenekar élén az a perui születésű  énekesnő, Sonia Zambrano, aki a kilencvenes években a Sonia és a Sápadarcúak zenekarral volt országszerte ismert és sikeres, most pedig a bluesrock kiváló képviselője. Egy ragyogó személyiség, kiváló ember, és ami a lényeg nagyszerű énekesnő. A Blues & Roll majdnem háromórás (!) koncertet adott, ami azt jelenti, hogy az eddigi leghosszabb buli volt a Rock Klub hatéves történetében. Remek volt a hangulat, és amikor a „vendég” beszállt egy-egy nótába, az csak fokozódott. Tomi hihetetlen laza fazon, aki nagyon érzi a bluest, ezt megtapasztalhattuk már máskor is, hiszen immár negyedszer lépett fel Orosházán. A programban Stevie Ray Vaughan, B.B.King, Buddy Guy, Beth Hart és Jimi Hendrix dalok adták a fő vázat.

Nagyon jól szóltak a B.B. King, Jimi Hendrix, Buddy Guy dalok is (Fotó: Rock Klub)

A koncert nagyszerűen sikerült, a hallgatóság élvezte a muzsikát, Mihály Zoltán klubvezető azonban mégsem felhőtlenül boldogan nyilatkozott, hisz a főtéri több, mint kétezerrel szemben a klubban csak mintegy hatvanan szórakoztak.

– A műfajok közötti „harcot” már az ötvenes években elvesztettük. Sem az elmúlt rendszer, sem a mai nem igazán szerette, és szereti a „kissebbségi” zenéket. A legnagyobb befolyásoló a média, azon belül is a televízió, hiszen látható volt szombaton is, hogy ott jelent meg a tömeg ahol a tv-ből ismert arc hirdette a rapzene erejét. A zenei ízlést, a divatot a média diktálja, az emberek ezt kapják, ezért is ezt szeretik, de ezt tudomásul kell vennünk. A két szombati koncertet nézve szomorú az arány, mely mutatja mennyire érdekli az embereket az olyan műfaj mint a rock, a blues vagy a jazz. Ezért van egy pici szomorúság is bennem, még egy ilyen nagyszerű koncert után is. Minden esetre mi továbbra is azon vagyunk hogy a mi műfajunkban értékes zenéket, zenészeket hozzunk el városunkba. Folytatjuk, mert a tudjuk, a Rock&Roll örök és halhatatlan – mondja, az utolsó mondatnál már kis félmosollyal Mihály Zoltán.

A rock klub nájus 26-ai programjában változás történt, a Zenészportré műsora elmarad, helyette a német Eloy zenekarral foglalkoznak 18 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.