- hirdetés -

A napokban több orosházi lakos kereste fel az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t (OHU), hogy hulladékszállítási díjhátralékkal kapcsolatban otthonában díjbeszedő kereste fel.

Az ilyen jellegű megkereséseknél jellemzően a lakosokat a megbízott díjbeszedő nem érte el személyesen otthonukban, így csupán egy értesítést hagytak a postaládában ellátva a díjbeszedő hatjegyű azonosítójával.

– A szóban forgó díjbeszedők közvetlenül a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) megbízásából járnak el. A megbízott beszedőnek fényképes igazolvánnyal kell igazolnia, hogy a fennálló tartozást jogosult készpénzben átvenni az ügyféltől úgynevezett beszedési értesítőn. A megbízott munkatársaknak a készpénz átvételét saját aláírásukkal kell igazolniuk – fogalmazott Benkő Ferenc, az OHU ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy az ügyfelek a díjhátralék összegével kapcsolatban további információt kaphatnak az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, a Fürdő u. 5. szám alatt, illetve a Vásárcsarnokban működtetett Ügyfélfogadó irodában.

Amennyiben valakinek hulladékszállításból eredő díjhátraléka áll fent, – melynek pontos összegéről előzetesen tájékoztatást kapott – akkor a lakosok befizethetik az MKB Banknál vezetett NHKV Zrt. (a számla első oldalán a bal felső részen található) bankszámla számára közvetlenül. Befizetéskor a közlemény rovatban az ügyfélazonosítót és számla sorszámát minden esetben fel kell tüntetni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.