- hirdetés -

Évtizedek óta sikeres családapa, vállakozó és sportvezető. Dancsó Attila az Orosházi Női Kézilabda Club (ONKC) elnökeként végzett áldozatos munkája elismeréseként vehetett át kitüntetést a városalapítási ünnepségen.

Az általános iskolában ismerkedett meg a kézilabdával, ismét akkor került közelebbi kapcsolatba a sportággal, amikor lányai is aktívan űzték. A középiskolát Nagykanizsán végezte el, majd a miskolci műszaki egyetemen szerzett gázipari mérnök diplomájával visszatért Orosházára. Szaktudását egészen 1995-ig kamatoztatta az orosházi üveggyárban, ezzel párhuzamosan beindította azóta is sikeresen működő vállalkozását, az Orostherm Kft-t.

– Kezdetben egyszemélyes tervező irodaként működött a vállalkozás, de az évek során az épületgépészet szakmában ismert céggé nőtte ki magát. Az ország minden részén dolgoztunk, a teljesség igénye nélkül olyan cégek vannak megrendelőink között, mint az Audi Hungária vagy a MOL – mondta a cégvezető.

Klubelnökként és a cégvezetőként is a tökéletesre törekszik (Fotó: Rosta Tibor)

Dancsó Attila 2011-ben csatlakozott az újonnan alakult ONKC együtteséhez, mint elnökségi tag, melynek négy évvel később elnöke lett.
– Megalakulásunktól hosszú és sikeres utat jártunk be. Kieső, vidéki kiscsapatként elértük, hogy tényezők legyünk a kézilabda társadalomban. A Dél-Békési régió környékbeli településein irányításunk mellett folyik a szakmai munka. Együttműködési megállapodást kötöttünk városunk és a környező települések közoktatási intézményeivel. Ennek köszönhetően utánpótlásunk is egyre nagyobb, büszkék vagyunk rá, hogy több mint 300 gyerek sportol nálunk – fogalmazott a klubelnök.

Elmondta, tehetséggondozó programjuknak köszönhetően egyre több gyermekkel tudják a kézilabdát megszerettetni. Képzési rendszerük nemzetközivé vált a határos országok számos magyar lakta településének csatlakozásával.

– Fontosnak tartjuk a helyi kötődés megerősítését és a felnövő korosztályok számára megfelelő lehetőséget biztosítani mind a sport és az iskola tanulmányok területén. Évek óta szorosan együttműködünk a Táncsics gimnázium sportosztályával. Közös célként egy olyan sport szakkollégiumi rendszer beindítását határoztuk meg, ahol a tanulás és az emelt szintű sportolás egysége biztosítható – hangsúlyozta Dancsó Attila.

Az orosházi női csapat mára elismert a kézilabda társadalomban (Fotó: Rosta Tibor)

Az egyesületben folyó kiváló szakmai munka eredményeként az NB I/B-ben szereplő ONKC stabil élcsapattá vált és soraiban egyre több a saját nevelésű játékos is lehetőséghez jut. 
– Megtisztelő, hogy a város elismeri ezt a munkát. Visszaigazolás számomra, hogy a rengeteg befektetett energia megéri – fogalmazott a Város Sportjáért kitüntetéssel kapcsolatban a klubelnök, hozzátéve a jövőben az utat folytatva az elsőosztályú tagságot tűzték ki célul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.