- hirdetés -

A Dzsúdó Diákolimpia, diák A és B korosztályának országos döntőjét rendezték a hét végén Zalaegerszegen. Városunkat két sportoló, Patyi Anna és Bőte Dominik képviselte, nem is akárhogyan!

A zalai nagyvárosban mintegy háromszázhúsz ifjú dzsúdós lépett szőnyegre. Az Orosházi Judo SE kitűnőségei mindketten a diák A korosztályban indultak, a 11 évesek között.

A fiúk 32 kg-os súlycsoportjában Bőte Dominik első mérkőzésén, a küzdelemre adott két perc után döntetlen volt a küzdelem, ami után az aranypontért még hét és fél percig gyűrte egymást a két rivális. Végül a testet-lelket felőrlő, négy meccs idejéig tartó, első összecsapásban Dominik ellenfele egy vazarival győzni tudott. Az orosházi fiú nem tört össze, sőt fizikailag sem viselte meg annyira a meccs, mint ellenfelét.

A következő három találkozóján győztesen hagyta el a tatamit. A bronzéremért folyó csatában jött ki a fáradtság, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség vereséget eredményezett, de Dominik egész napi küzdelmeit látva, ez az ötödik hely éremmel ért fel.

Bőte Dominik, Tóth Béla edző és az aranyérmes Patyi Anna (Fotó: Patyi Ákos)

Patyi Anna a negyvenöt kilósok mezőnyében tervezte az indulást, a sors azonban másként akarta. Nem tudott a célul kitűzött súlyhatár alá fogyni, így az ötven kilósok közt indult. Ebben a korban 4-5 kiló különbség nagyon jelentős tud lenni erőben, ami miatt Panka aggódott is, izgult is kissé a verseny előtt. Szerencsére a tatamin ebből semmi sem látszott. Amit láttunk, az orosházi érzelmű szurkolók számára szívet melengető volt.

Panka odaállt és minden mérkőzését ipponnal nyerve, magabiztosan szerezte meg a diákolimpiai bajnoki címet. Arra is volt energiája, hogy edzője, Tóth Béla szőnyeg mellől bekiáltott utasításait azonnal végrehajtsa.

 – Mindkét versenyzőm teljesítményével elégedett vagyok. Dominik egy rendkívül erős mezőnyben az év eddigi legjobb dzsúdóját bemutatva küzdött. Egy pici szerencsével ez sokkal jobb lehetett volna. Panka mértani pontossággal hajtotta végre a megbeszélteket. Taktikailag nagyon fegyelmezetten, motiváltan, nagy összpontosítással dzsúdózott, egyik mérkőzésén sem hagyott kétséget afelől, ki is a jobb – értékelt az Orosházi Judo SE vezetőedzője, Tóth Béla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.