A Jókai színház korábbi igazgatója az új kultúráért felelős államtitkár

Fekete Péter is átvette kinevezési okmányát, immár ő az ország kultúráért felelős államtitkára. 

Fekete Péter kedden átvette kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől, valamint letette államtitkári esküjét az Országház Vadásztermében. A Békéscsabai Jókai Színház korábbi és a Szarvasi Vízi Színház művészeti igazgatója, a Magyar Teátrum színházi lap főszerkesztője immár Magyarország új kultúráért felelős államtitkára. 

A Jászai Mari-díjas rendező nevét a kilencvenes évek közepén ismerhette meg a magyar felsőoktatás és előadó-művészeti világ. Öt éven át több mint húsz alkalommal hozott angol nyelvű színházi előadásokat Nagy-Britanniából Magyarországra, ellátva a teljes magyar felsőoktatást, az összes magyar főiskola és egyetem angol tanszékét a nyelvoktatást segítő produkciókkal.

Fekete Péter (b) átveszi kinevezési okmányát (Fotó: Szigetváry Zsolt)

2002-től a Nemzeti Színház vezetése csábította haza Cardiffból, és a külkapcsolatok vezetésével, valamint oktatási és igazgatási feladatokkal bízták meg. Megszervezte a Megyejárás programot, ahol a vidéki előadó-művészet legkiválóbb képviselői méltó fellépési lehetőséget kaptak a nemzet színházában. Már akkor is meglepő és innovatív ötletekkel állt elő, s állhatatosan megvalósította a lehetetlennek tűnő elképzeléseket is.

Jelentős szerepe van a cirkuszművészet újra-pozícionálásában országon belül, s határon túl egyaránt. A 2018-as év legnagyobb sikere, hogy az európai cirkuszművészet 250 éves jubileumi évének nyitórendezvényét Magyarországra sikerült szerveznie, melyet kirobbanó nemzetközi sikerrel bonyolított le. Most a magyar kultúráért államtitkárként fog felelni – írja a behir.huAz OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás