- hirdetés -

Folytatódott a Toldi SE sportolóinak sikerszériája, a finnországi Vantaa-ban, Véró Alex és Szabó Ágnes is aranyéremmel tért haza a május 14. és 19. között zajló korosztályos és felnőtt fekvenyomó világbajnokságról.

Véró Alex nagy esélyesként utazott Vantaa-ba, a finnországi erőemelő világbajnokság junior korosztályának +120 kilogrammosainak versenyében. Ennek megfelelően élete legjobb formáját hozta, magabiztosan és kifogástalan versenyzett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy három érvényes gyakorlatot bemutatva 220 kilogrammos teljesítménnyel zárta a világversenyt, így világbajnoki aranyérem kerülhetett a nyakába.

Alex már a 205 kilós kezdőfogásával megnyerte a versenyt, hiszen amerikai riválisa 197,5, a bronzérmes lett versenyző pedig 192,5 kilós teljesítménnyel állhatott fel a dobogóra.

Szabó Ágnes a dobogó tetején (Fotó: egyesület)

Szabó Ágnes múlt heti Európa-bajnoki elsősége után a világbajnokságon is impozáns teljesítményt nyújtott. Ezúttal sem bizonyult nála jobbnak egyik riválisa sem, 147,5 kilogrammos teljesítményével, új Európa-csúccsal nyerte meg a versenyt, csapattársához hasonlóan így ő is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Magabiztos, 140 kilogrammos kezdését egy 145-ös és egy 147,5 kilós teljesítménnyel sikerült megfejelnie, amivel sikeresen felülmúlta kazah és orosz riválisát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.