Eckü: A közönség patika volt – Hatalmas bulival startolt az Orosházi Nyár (videó)

Hősök, Majka és Curtis, több ezer ember, óriási buli, fergeteges hangulat. Röviden és tömören így lehet összefoglalni az Alföld talán legnagyobb nyári fesztiváljának első napját. Szerkesztőségünk betekintést nyert a kulisszák mögé, ahol Eckü és Majka elárulták, miért szeretnek Orosházán fellépni.

Tegnap kezdetét vette a négy hónapon át tartó bulisorozat Orosházán. Az Orosházi Nyár rendezvénysorozat koncertek tömkelegével, rengeteg családi programmal és egyéb kikapcsolódási lehetőséggel várja az orosháziakat és az idelátogatókat. 

A fesztivált Orosháza alpolgármestere nyitotta meg. Bojtor István beszédében kiemelte, Orosháza nem csupán egy lakóhely, hanem az otthonunk.
– Itt nőttünk fel, ezer és ezer élmény köt a városhoz, itt éljük mindennapjainkat, itt neveljük gyermekeinket és itt is akarunk kikapcsolódni. Fontosnak tartom, hogy jól érezzük magunkat, hogy lehetőségünk legyen a dolgos hétköznapok alatt arra is, hogy kipihenjük magunkat, feltöltődjünk, élményekkel gazdagodjunk, emlékeket gyűjtsünk. Erre ad lehetőséget az Orosházi Nyár igazán színes és változatos programsorozata – fogalmazott Bojtor István.

Hősökkel indult a négy hónapos bulisorozat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A beszéd után a veszprémi Hősök robbantották fel a színpadot. A közönség együtt kiabálta: Aki velünk van az felteszi! Eckü (Baranyai Dániel), a Hősök oszlopos tagja elmondta, imádta az orosházi koncertet. Nosztalgiával gondol vissza az egykori Szőke Tehénre, ahol egy emlékezetes bulit csaptak. 
–  Ott kezdtünk el Orosházán koncertezni. Thugnight rendezvénysorozat volt, nyilván akkor a Hip Hop kultúra nagyon élte magát, klubokban léptünk fel, viszont most Orosháza központjában volt a koncert, ezért egészen más miliője volt az egésznek. Tök jó érzés ez, főleg az, hogy mi nyithattuk meg az Orosházi Nyarat – mondta Eckü.

Az időjárás kegyes volt, az eső elkerülte a rendezvényteret. A fesztivál gördülékenyen vette kezdetét tudtuk meg Kiss Lászlótól, a rendezvény szervezőjétől. Hozzátette, sokan érkeztek Orosházára a megnyitókoncertekre.
– Több mint kétezer ember érkezett az Orosházi Nyár első napjára, ez meglepő és kirívó adat. Az időjárás is kedvez nekünk, minden a forgatókönyv szerint halad – nyilatkozta Kiss László.

Majka és Curtis ismét hatalmas bulit csaptak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A legtöbben Majkáékra voltak kíváncsiak, a tömegben egy tűt sem lehetett volna leejteni. A közönség egy emberként hullámzott a Belehalok, a Mindenki táncol, vagy akár a Valahonnan című dalokra. Majka és Curtis legismertebb vokalistája, a szólóként is befutott Kollányi Zsuzsi várandósan, gömbölyödő pocakkal csinálta végig a közel kétórás koncertet. A közönség tombolt, együtt kiabálták a népszerű zeneszámok taktusait. A karrierjét a ValóVilág című műsorban megalapozó, műsorvezető, rapper és dalszövegíró Majkának nem ez volt az első koncertje Orosházán. Nagyon megfogta Gyopárosfürdő és a termálvíz.

A rapper elárulta számára milyen volt a kilencvenes évek, milyen dallal készülnek a közeljövőben, valamint azt, hogy milyen Orosházán koncertezni.
– Ozzy Osbourne mondta azt, hogy nem emlékszik a nyolcvanas évtizedre. Nemhogy egy hétvégére nem emlékszik, hanem arra sem mi volt 1981 és 1990 között. Így vagyok én is a kilencvenes évekkel. Már dolgozunk a Volt fesztivál  hivatalos dalán, forgatunk még hozzá egy klipet, szerintem egy-másfél hét és kijövünk a dallal. Orosházán mindig jó buli van, szeretünk ide visszajárni – mesélte Majka.

Az Orosházi Nyár folytatódik tovább, legközelebb május 26-án a Valahol Európában című musicalt láthatja a nagyérdemű közönség a főtéren. Az előadás ingyenes.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás