- hirdetés -

Hősök, Majka és Curtis, több ezer ember, óriási buli, fergeteges hangulat. Röviden és tömören így lehet összefoglalni az Alföld talán legnagyobb nyári fesztiváljának első napját. Szerkesztőségünk betekintést nyert a kulisszák mögé, ahol Eckü és Majka elárulták, miért szeretnek Orosházán fellépni.

Tegnap kezdetét vette a négy hónapon át tartó bulisorozat Orosházán. Az Orosházi Nyár rendezvénysorozat koncertek tömkelegével, rengeteg családi programmal és egyéb kikapcsolódási lehetőséggel várja az orosháziakat és az idelátogatókat. 

A fesztivált Orosháza alpolgármestere nyitotta meg. Bojtor István beszédében kiemelte, Orosháza nem csupán egy lakóhely, hanem az otthonunk.
– Itt nőttünk fel, ezer és ezer élmény köt a városhoz, itt éljük mindennapjainkat, itt neveljük gyermekeinket és itt is akarunk kikapcsolódni. Fontosnak tartom, hogy jól érezzük magunkat, hogy lehetőségünk legyen a dolgos hétköznapok alatt arra is, hogy kipihenjük magunkat, feltöltődjünk, élményekkel gazdagodjunk, emlékeket gyűjtsünk. Erre ad lehetőséget az Orosházi Nyár igazán színes és változatos programsorozata – fogalmazott Bojtor István.

Hősökkel indult a négy hónapos bulisorozat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A beszéd után a veszprémi Hősök robbantották fel a színpadot. A közönség együtt kiabálta: Aki velünk van az felteszi! Eckü (Baranyai Dániel), a Hősök oszlopos tagja elmondta, imádta az orosházi koncertet. Nosztalgiával gondol vissza az egykori Szőke Tehénre, ahol egy emlékezetes bulit csaptak. 
–  Ott kezdtünk el Orosházán koncertezni. Thugnight rendezvénysorozat volt, nyilván akkor a Hip Hop kultúra nagyon élte magát, klubokban léptünk fel, viszont most Orosháza központjában volt a koncert, ezért egészen más miliője volt az egésznek. Tök jó érzés ez, főleg az, hogy mi nyithattuk meg az Orosházi Nyarat – mondta Eckü.

Az időjárás kegyes volt, az eső elkerülte a rendezvényteret. A fesztivál gördülékenyen vette kezdetét tudtuk meg Kiss Lászlótól, a rendezvény szervezőjétől. Hozzátette, sokan érkeztek Orosházára a megnyitókoncertekre.
– Több mint kétezer ember érkezett az Orosházi Nyár első napjára, ez meglepő és kirívó adat. Az időjárás is kedvez nekünk, minden a forgatókönyv szerint halad – nyilatkozta Kiss László.

Majka és Curtis ismét hatalmas bulit csaptak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A legtöbben Majkáékra voltak kíváncsiak, a tömegben egy tűt sem lehetett volna leejteni. A közönség egy emberként hullámzott a Belehalok, a Mindenki táncol, vagy akár a Valahonnan című dalokra. Majka és Curtis legismertebb vokalistája, a szólóként is befutott Kollányi Zsuzsi várandósan, gömbölyödő pocakkal csinálta végig a közel kétórás koncertet. A közönség tombolt, együtt kiabálták a népszerű zeneszámok taktusait. A karrierjét a ValóVilág című műsorban megalapozó, műsorvezető, rapper és dalszövegíró Majkának nem ez volt az első koncertje Orosházán. Nagyon megfogta Gyopárosfürdő és a termálvíz.

A rapper elárulta számára milyen volt a kilencvenes évek, milyen dallal készülnek a közeljövőben, valamint azt, hogy milyen Orosházán koncertezni.
– Ozzy Osbourne mondta azt, hogy nem emlékszik a nyolcvanas évtizedre. Nemhogy egy hétvégére nem emlékszik, hanem arra sem mi volt 1981 és 1990 között. Így vagyok én is a kilencvenes évekkel. Már dolgozunk a Volt fesztivál  hivatalos dalán, forgatunk még hozzá egy klipet, szerintem egy-másfél hét és kijövünk a dallal. Orosházán mindig jó buli van, szeretünk ide visszajárni – mesélte Majka.

Az Orosházi Nyár folytatódik tovább, legközelebb május 26-án a Valahol Európában című musicalt láthatja a nagyérdemű közönség a főtéren. Az előadás ingyenes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.