- hirdetés -

A szezon utolsó találkozóján végig vezetve szerezte meg a két pontot a Balmazújváros ellen az OXXO Energy Orosházi NKC. A péntek esti sikerrel bebiztosították negyedik helyüket a bajnokságban.

OXXO Energy Orosházi NKC – NKK Balmazújváros 30-25 (17-12)
NB I/B-s bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 250 néző.
Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.
Orosháza:
MAKAI – Antal 1, TAKÁCS 9 (6), Som 3, Kamuti 1, HATALA 3, Zsilák 2. Cserék: Brunner, Késmárki (kapusok), Tóth S. 1, Ulmann 2, Dancsó, VÖRÖS 6, Révész, Zvolenszky 1, Horváth. Vezetőedző: Papp László.
Balmazújváros:
Kiss B. – Borbély 8 (4), Halmai 2, Szabados 2, Juhász, Dudás 5, Takács A. Cserék: Sterbik (kapus), Mikula, Kaltenecker 4, Gaylhoffer, Kiss O. 1, Demeter, Dobi, Őri, Varga 1. Vezetőedző: Dajka István.
Kiállítások: 4 illetve 8 perc. Hétméteresek: 8/7 illetve 5/4

Motiváltan és nagy lendülettel kezdték az orosházi lányok a mérkőzést az NB I/B zárófordulójában. Ez gólokban is megmutatkozott, hiszen már az elején két háromgólos előnyre tettek szert a Balmazújváros ellen. A kapuban Makai Veronika is védéseket tudott bemutatni, melyből elöl könnyű gólokat szereztek Som Ildikóék. Emiatt kért időt Dajka István, az ellenfél vezetőedzője, de nem tudta megtörni az ONKC lendületét (14. perc 10-4). Átlövőben Takács Fruzsinát Vörös Bettina váltotta, aki gólokkal hálálta meg Papp László bizalmát, ebben az időszakban ő volt a csapat gólfelelőse (27. perc 16-10). Már kilenc góllal is vezettek az orosháziak az első játékrészben, de a hajrában kisebb hullámvölgybe kerültek a lányok. Ezt kihasználva ötgólosra csökkentette hátrányát a hajdúsági együttes a szünetig (30. perc 17-12).

Motiváltan és nagy lendülettel kezdték az orosházi lányok a mérkőzést (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

 

A folytatásban felváltva estek a találatok, de továbbra is lendületes kézilabdát játszott az ONKC. Jó formában védett a balmazújvárosi hálóőr is, hiszen az orosháziak több ziccerét sikerrel hárította, de Takács Fruzsina betöréseivel és átlövéseivel nem tudott mit kezdeni Sterbik Anita (42. perc 23-17). Erről a különbségről nehezen mozdult el az ONKC, a végjátékban mégsem fordult veszélybe a győzelmük. Vezetőedzőjük igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, így került a pályára az ifjúsági korú Késmárki Kata is, aki egyből büntetőt hárított. (55. perc 27-21). A végére visszaállt a félidőben kialakult ötgólos különbség, így 30-25-ös győzelemmel búcsúztak a mieink az idénytől. Az NB I/B keleti csoportjának negyedik helyén zárt az OXXO Energy Orosházi NKC.

Papp László: A szezon végén nehéz tűzben tartani a csapatot, de a pályán ez most nem látszott, így sikerült legyőzni a motivált Balmazújvárost. Igyekeztem mindenkinek egyenlő játéklehetőséget biztosítani, hogy a távozóink is szépen búcsúzhassanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.