- hirdetés -

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Orosházát is érinti a változás.

Június 15-ig Mezőtúr – Szarvas – Orosháza állomások között végzett nagy mennyiségű kőszállítás miatt a vonatok menetrendje módosul, Mezőtúr – Szarvas és Szarvas – Orosháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Szeged és Hódmezővásárhely között is vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, mert Algyő–Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között pályaépítést végeznek. A munkák ideje alatt ugyancsak pótlóbuszok közlekednek Szentes és Hódmezővásárhely között június 15-ig, továbbá június 16-tól 24-ig, június 30-tól, 31-ig.

A tram-train vonal kiépítéséhez kapcsolódó munkálatok április 4-től várhatóan 2019. április 25-ig tartanak. Az első fázis április 4-től június 15-ig, a nyári menetrendig tart, a második június 16-tól július 31-ig, mindkettő érinti majd a Szentes–Hódmezővásárhely, illetve a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vonalon utazókat is. A harmadik munkafázis augusztus 1-től december 8-ig, a negyedik pedig december 9-től 2019. április 25-ig tart, ez utóbbi kettőnél csak a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vonatközlekedést fogja érinteni a vágányzár.

 Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49 -es telefonszámon kérhető – olvasható a MÁV közleményében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.