- hirdetés -

Jelentős állomásához érkezett az OMTK-ULE legújabb műfüves pályájának építése. Az építő cég munkatársai a napokban kezdték el lerakni a base-technológia műanyag elemeit.

Az új befedhetőre tervezett pályán alkalmazott Base-rendszert eddig Magyarországon nem használták, jobbára az amerikai és a korszerűbb Nyugat-Európai pályákon találkozhattunk vele. A technológia lényege, hogy az előkészített és elsimított altalajra alapszőnyeget terítenek, majd erre helyezik rá a speciálisan kialakított, összepattintható műanyag elemeket és a végén erre kerül a pálya vonalazásával ellátott műfű borítás.

A pálya egyik felén már összeállították a Base-rendszer elemeit, hamarosan érkezhet a műfű borítás (Fotó: OMTK-ULE)

Mint Csizmadia Imre, az OMTK-ULE ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, az összepattintható műanyag elemek különleges kialakításában rejlik a technológia érdekessége és újszerűsége. Rugalmassága révén nem csak a játékosok ízületeit kíméli, de perforáltsága és az alsó kialakítás révén az esetleges csapadékvizet is tökéletesen kivezeti a pálya szélén kialakított vízelvezetőbe. A műfüvet ráterítik hamarosan a kollégák és gyakorlatilag néhány hét múlva használható állapotban lesz a 60 x 40 méteres új pálya – teszi még hozzá az ügyvezető.

A sportolók tehát hamarosan birtokba vehetik az új pályát, melynek befedésére, a légbefúvásos fűtés beszerelésére az időjárás függvényében, majd ősszel kerítenek sort.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.