- hirdetés -

A mai napra is átmentette fantasztikus formáját az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot képviselő Szél Anna a szkopjei kadet Európa-bajnokságon. Döntőbeli ellenfelének esélyt sem adva védte meg kontinensbajnoki címét.

Anna tavaly már megnyerte a korosztály kontinensversenyét Szarajevóban és az idei megmérettetésnek is jó esélyekkel vágott neki az 57 kilogrammosok mezőnyében.

Tegnap a verseny egyenes kieséses szakaszában ennek megfelelően magabiztos birkózással gázolt át a mezőnyön, skandináv ellenfeleinek pontot sem adott, de elődöntőbeli német riválisát is 10-2-es különbséggel múlta felül.

Lehengerlő magabiztossággal gázolt át a mezőnyön (Fotó: United World Wrestling)

Teljesítményének köszönhetően magabiztosan készülhetett a döntőre és rögtön az elején szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ki most a női kadet mezőny 57 kilós súlycsoportjának legjobb birkózója. Moldáv ellenfelének esélyt sem adva, mindössze 28 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy tusgyőzelmet arasson és megvédje Európa-bajnoki címét.

Sikerével pedig egyenes ágon kvalifikálta magát az idén október 6 és 18 közötti Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpiára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.