- hirdetés -

A 4. fordulót rendezték meg szerdán a Békés Megyei Kupában. Az OMTK-ULE csapatát három sikeres kör után a Vésztő búcsúztatta a gyopárosi műfüvön.

Jó formában vagyunk, hazai környezetben mindenképpen győzelemre fogunk játszani nyilatkozta bizakodva beharangozónkban Czollner Gábor edző. Az OMTK-ULE csapata nem játszott alárendelt szerepet magasabb osztálybeli ellenfelével szemben, de a gárda nem tudta megismételni a hétvégi, Mezőkovácsháza elleni sziporkázó játékát.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Vésztői SE         1 – 2         (1 – 0)

Békés Megyei Kupa labdarúgó mérkőzés. Orosháza, 100 néző. V.: Krajcsovicz Zs. (Bozó N., Baranya T.)

Orosháza: Marunák – Deli, Kovács D., Mucsi (Elekes), Futaki, Fehér (Buza), Barna, Kasza, Fejes (Pelle), Sindel, Simon. Czollner Gábor.

Vésztő: Kapusi – Bessenyei, Farkas F., Papp D., Hoffmann – Zámbó, Gedó (Szabó S.), Novák (Kovács L.), Tokaji (Szajkó) – Pap Zs., Tóth K. Edző: Zsiros György.

Gólszerzők: Kasza (38.), ill. Farkas F. (51.), Novák (53.).

A gárda nem tudta megismételni a hétvégi, Mezőkovácsháza elleni sziporkázó játékát (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A mérkőzés krónikája:

Mintha túlságosan is tisztelték volna egymást a felek, az első húsz perc küzdelmes mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A csapatok távoli átlövésekkel, illetve szabadrúgásból próbáltak veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt. A 20. percben Sindel 17 méteres szabadrúgása szállt fölé, a 29. percben a vendégek részéről Pap Zs. távoli lövését hárította Marunák. A 38. percben egy védelmi hibát kihasználva szerzett labdát Kasza, majd gurított 12 méterről a kapu bal oldalába, 1-0. A második félidő elején nagyobb sebességre kapcsolt a Vésztő és három perc alatt megfordította a mérkőzést. Az 51. percben szöglet után Farkas F. fejelt a kapuba, 1-1. Az 53. percben egy jobb oldali lapos beadást Novák lőtt a hálóba, 1-2. A 71. percben Buza szöglettel felérő szabadrúgása csattant a kapufán. Az Orosháza egyre bátrabban kitámadott az egyenlítés reményében, így több veszélyes kontratámadást vezethetett a Vésztő. A 76. percben Pap Zs. bal oldali beadását Tokaji fejelte közelről kapura, Marunák bravúrral védett. Az utolsó percben Sindel szögletét Kasza bólintotta kapura, de a labdát a gólvonalról a mezőnybe vágták a vendégek. A ráadásban az előre lopakodó Marunák kapus fejelt mellé, ezzel zárult a mérkőzés.

Buza Barnabás (játékos-edző): „A kezdeti megilletődöttség után átvettük a mérkőzés irányítását, majd a szerencsés gólunk után kontrolláltuk a játékot. A második félidő első részében volt egy öt-nyolc perces rövidzárlat, amiben a vendégek megfordították a mérkőzést. Ezután futottunk az eredmény után. Voltak helyzeteink még az utolsó percben is, de kimaradtak. Úgy gondolom, hogy inkább most hibázzunk, mint a hétvégi bajnokin. Gratulálok a Vésztőnek!”

Az OMTK-ULE számára a kupasorozat véget ért, viszont a bajnokság véghajrája most következik. Az Orosháza május 19-én Kétegyházán lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.