- hirdetés -

Különleges elismeréssel gazdagodott Fekete Viktor. Munkáját Iránytű-díjjal ismerte el az Országos Mentőszolgálat, a szervezet fennállásának 70. évfordulója alkalmából.

Az Iránytű-díjban elsősorban az Országos Mentőszolgálat azon munkatársai részesülnek, akik elismerésre méltó munkájukkal, példamutató teljesítményükkel és a közösségért végzett tevékenységükkel a többi dolgozó, és különösen a fiatalok példaképévé válhatnak. A példaadó helytállás, az értékhordozó viselkedés szimbóluma. Idén az orosházi mentőállomás fiatal munkatársa, Fekete Viktor kapta meg a Békés megyei mentők között a rangos elismerést.

A díj átvételére is különleges helyen, a Vígszínházban került sor, az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 70. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.
–  Először e-mailben kaptam róla értesítést, mint kiderült, az állomásvezetőm terjesztett fel a díjra. Minden állomásról 1-1 embert jelölhettek, közülük pedig a megyei vezetés választ ilyenkor. Idén a Békés megyei mentők közül én voltam a szerencsés – mesélte Viktor.

Viktor a példamutató teljesítményéért kapott díjjal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A fiatal mentő már érettségi után tudta, hogy nem az irodai élet az ő világa, az embereken szeretett volna segíteni. Mentőnek először Orosházán jelentkezett, de ekkor még nem volt státusz, így a mostani állomásvezető, Kovács Tibor javaslatára egy mentő-ápoló képzést végzett el Kecskeméten, majd az Orosházi Kórház sürgősségi osztályán is dolgozott nyolc hónapot. A mentőállomáson 2013 áprilisa óta teljesíti hivatását.

– Nagyon kemény munka a mentőké, érdemes minél magasabb szintre képezni magad. Én a munka mellett jelenleg mentőtiszti főiskolára is járok, most vagyok végzős a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán – mesélte a fiatal díjazott.
Mint mondta, minden helyzetben próbálja tudása legjavát nyújtani. Hitvallása szerint a mentőknek úgy kell ellátni mindenkit, akihez csak mennek, mintha a saját rokonuk lenne.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.