- hirdetés -

Ötödik alkalommal rendezték meg Nagyszénáson a Nyugdíjas Közlekedési Vetélkedőt május 16-án, a jó hangulatú programon körülbelül kilencven érdeklődő vett részt. 

Csapatmunka, izgalom, sok nevetés – Ez jellemezte a Nyugdíjas Közlekedési Vetélkedőt, amely a Nagyszénási Kulturális Központban zajlott szerdán. Az esemény a Magyar Autóklub, az Orosházi Városi Baleset-megelőzési Bizottság és Nagyné Brlázs Krisztina autós oktató szervezésében jött létre, immár ötödik alkalommal.

Nagy izgalommal töltötték tesztjeiket az öt fős csapatok (Fotó: Rosta Tibor)

Nagy István a Magyar Autóklub orosházi járási képviselője elmondta, Nagyszénáson évente egyszer szerveznek nyugdíjas közlekedési vetélkedőt. – Az időseket próbáljuk összefogni úgy, hogy tudásukat közben játékosan fejlesztjük. Célunk, hogy az utakon balesetmentesen, szabályokat ismerve és betartva tudjon közlekedni a nyugdíjas korosztály – fogalmazott Nagy István, majd hozzátette, fontos számukra az is, hogy a Magyar Autóklub ismét visszatérjen a köztudatba. 

Az elsősorban időseknek szóló rendezvényen előadást tartott Mogyorósi Zoltán, a Békés Megyei Kormányhivatal képzési felügyelője a járművek fejlődéséről, illetve Gidai Kálmán a Magyar Autóklub dél-alföldi régiójának rendezvényszervező bizottságának vezetője, aki a vasúti közlekedésről, a balesetekről és a kerékpáros szabálytalanságokról beszélt.

Közel kilencven érdeklődő vett részt a barátságos versenyen (Fotó: Rosta Tibor)

Kis Rozália rendőr főhadnagy, az Orosházi Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési előadója, különböző közlekedési helyzetekről tartott ismertetőt. – Még az iskolákban a fiatalokat összefogják, a nyugdíjas korosztályt nehezebb elérni. Ezt a programot a nyugdíjas szervezeteknek hirdették meg és úgy gondolom nagyon fontos, hiszen itt lehetőség van arra, hogy a kéréseikre választ kapjanak és új dolgokat is tanuljanak a KRESZ-ről az idősek – fogalmazott Kis Rozália rendőr főhadnagy.

A barátságos megmérettetés után, Liska Jánosné a nagyszénási csapat egyik résztvevője elmondta, a nyugdíjasok mikor abba hagyják az aktív munkát, nagyon kevés lehetőségük van a közösségi életre. – Jó dolog, hogy van olyan program számunkra, ahol eltölthetünk egy kellemes délutánt és sikerélményt is szerezhetünk. Én biztosan itt leszek jövőre is. – mondta mosolyogva Liska Jánosné, aki kiemelte, érdekes dolgokat hallott az előadásokon, úgy véli sokat tanult belőlük.

Ezen a délutáni rendezvényen tudással, barátságokkal és élményekkel gazdagodhattak a résztvevők, akik nemcsak Nagyszénásról, hanem Orosházáról, Kondorosról, Kétegyházáról, Mezőkovácsházáról, Szentesről és Békéssámsonról is érkeztek. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.