- hirdetés -

A Rock Klubban mindig történik valami. Végre kiszabadultak a teremből és május 12-én az idei év első szabadtéri koncertjét tartották meg az udvaron felállított nagyszínpadon.

Az idő kiváló volt, a közönség szépen összejött, és fél kilenckor a Bagaméri Projekt elkezdte műsorát. 2018-ra frissült a zenekar felállása és a repertoár is. A jelenlegi csapatban Bagaméri András gitáros, Jóbi L.Gergő gitáros, Csizmadia Réka énekes, Horváth András basszusgitáros és Bálint Attila dobos szerepelt. A szaxofonos, Tóth Marcell „Soma” sajnos nem jött el, pedig a klub tagjai őt is nagyon várták.

– A Bagaméri Projekt már többször fellépett klubunkban. Azért szeretjük ezt a zenekart, mert amit játszanak, azt mindig örömből, felszabadultan és nagyon jól csinálják – mondta el a klubvezető, Mihály Zoltán.

A gitárok párbeszéde, Bagaméri Projekt módra (Fotó: Rock Klub)

A koncerten elhangzottak a már korábban is játszott darabok, Jimi Hendrix nóták, ACDC, Deep Purple, de újabb dalokkal is előrukkoltak. Egy kisebb blokkban énekelt vendégként az Örökség zenekar vokalistája Csikós Gábor is.  Hobo Blues Band és Radics Béla dalaiban vendégeskedett.

Meglepőek voltak a koncerten az énekesnő, Csizmadia Réka produkciói. Deep Purple, Black Sabbath és ACDC dalokat is énekelt, ami elég érdekes volt, hiszen ezeket férfi hanggal szoktuk meg. Réka becsületesen lenyomta ezeket is. A hangjával semmi baj nem volt, sőt – ahogy mondani szoktuk – nagyon jó torka van.

A koncert kiemelkedő része volt Hendrix „Who Knows” darabja, melyben több mint tíz percen át élvezhettük András és Gergő gitárpárbeszédét.

Mindent összevetve most sem csalódtunk a Bagaméri Projektben, mert egy nagyon hangulatos és kellemes estét varázsoltak a megjelent mintegy hetven fős közönségnek, akik tovább erősítik a szervezők élőzenébe vetett hitét.

Amennyiben az időjárás is a rock rajongók oldalára áll, május 19-én szombaton is a klub udvarán látják vendégül a hazai bluesrock kiváló csapatát a Blues & Rollt. A bandában a perui származású Sonja Zambrano énekel, aki korábban a Sonia és a Sápadtarcúak zenekarában vált országosan ismertté. Az est vendége lesz az ország legjobb gitárosai közé tartozó Petendi Tamás, a magyar „Hendrix”.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.