- hirdetés -

Az egyik javaslatban megjelölt helyszínen mérték a rendőrök a legnagyobb mértékű sebességtúllépést a 24 órás sebességellenőrzés alatt.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva május 14-én 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott az ország közútjain a rendőrség.
Az ellenőrzés helyszíneire vonatkozóan a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság is várta a lakosság javaslatait, majd a helyi adottságok és a közlekedésrendészeti elemzések eredményeinek figyelembe vételével jelölték ki a mérési helyszíneket – írja a police.hu.

Békés megyében a rendőrök 11 596 járművet ellenőriztek és 76 sebességtúllépést dokumentáltak. A legnagyobb mértékű sebességtúllépést egy javaslatban megjelölt helyszínen, Nagygyanté és Mezőgyán között mérték. Egy személygépkocsi vezetője a megengedett sebességhatárt több mint felével lépte túl.

Békés megyében a rendőrök 11 596 járművet ellenőriztek és 76 sebességtúllépést dokumentáltak (Fotó: 24.hu)

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni a Speedmarathon ellenőrzés helyszíneire vonatkozó javaslatokat és a balesetek megelőzése érdekében továbbra is számít a közlekedők együttműködésére.

A közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás. A szabályok betartása csökkenti a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel a közlekedő partnereikre is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.