- hirdetés -

Becslések szerint egy átlagos autó körülbelül harmincezer alkatrészből áll össze. Talán hihetetlenül hangzik, de ha összeadjuk a tartozékokat, akkor könnyű rádöbbennünk: a kisebb-nagyobb komponensek alkotják a komplex egészet, amit gépjárműnek nevezünk. Azonban bizonyos alkatrészek egy idő után cserére szorulnak. Szerencsére nem kell messzire menni, hiszen Orosháza belvárosában a Lénárt autóalkatrész-kereskedésben mindent megtalálunk, ami egy gépkocsihoz – vagy éppen teherautóhoz – szükséges. (x)

A Lénárt Trade Kft. története egészen 1994-ig nyúlik vissza, amikor Lénárt László és Lövei Sándor, a volt szocialista országokban gyártott motorkerékpárok, gépkocsik és teherautók alkatrészeinek forgalmazásra specializálódott üzletet nyitottak a Thék Endre utcában. Az üzlettársak útjai tíz év után elváltak, majd 2008-ban, a Táncsics utca 34. alatt nyitotta meg saját üzletét Lénárt László. Mint mondja, termékportfóliójukat már neves hazai- és nemzetközi beszállítók biztosítják, üzletükben minden elérhető, ami egy autóhoz kell. Így talán nem meglepő – hogy a gyökereikhez visszatérve – még a mai napig forgalmaznak keleti gépkocsikhoz alkatrészeket, de ugyanúgy tudnak segíteni az új, nyugat-európai vagy ázsiai autó- és teherautó tulajdonosoknak is. Az üzletvezető kiemeli, ha esetleg a betérő vásárló nem találja a keresett terméket, azt akár 4, de legkésőbb 24 órán belül beszerzik. A szakszerű és udvarias kiszolgálást természetesnek tekintik az üzletben, sőt akár segítenek is egyes kiegészítők felszerelésében. Lénárt László emellett hasznos tanácsokkal is ellátja vásárlóit: tavasszal érdemes ablaktörlőt cserélni, mert télen – a fagy miatt – megkeményedik.

Minden elérhető, ami egy autóhoz kell (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A gépkocsijukat ritkábban használó tulajdonosoknak azt javasolja, hogy akkumulátorukat legalább félévente töltsék fel. A Lénárt autóalkatrész üzletben, több típusú akkumulátort is forgalmaznak: az üzletvezető az osztrák Banner márkát emelte ki, amelyet a környéken egyedül ők árulnak. Az osztrák terméket azért is ajánlja, mert szemben az általános egy év garanciával, erre két év jótállást adnak. Az orosházi üzletben jelenleg akkumulátorcsere akciót is indítottak, ennek során a használt akkumulátorokat beszámítják az új árába.

Végül a népszerű termékeik is szóba kerülnek: az utóbbi időben megnőtt a kereslet a japán ENEOS motorolajok iránt. Mint Lénárt László elmondta, érdemes figyelni az olajnyomást, mert idővel súlyos károsodáshoz, ebből következően pedig nagy összegű javításhoz vezethet a motorolaj hiánya. (x)

Mit forgalmazunk?

  • Protec, Prolong, Metabond, Sonax termékek
  • Izzók, csapágyak
  • Genius szerszámok
  • Fékcsövek
  • Parragi kipufogók-, végek

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.