- hirdetés -

Országos szakmai versenyen vettek részt rendészeti kategóriában a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tanulói. Prokop Dániel a harmadik helyen végzett, nem sokkal lemaradva az első két helyezettől.

Az idei tanévben is meghirdette a Nemzetgazdasági Minisztérium az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos tanulmányi versenyét. A Kossuth Lajos Szakképző Iskola öt tanulója a rendészeti ismeretek kategóriában nevezett a versenyre, felkészítő tanáruk, Jova Attila kísérte el őket.

Az április 9-e és 10-e között, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum által rendezett döntőbe az ország 34 legjobb tanulója jutott be, köztük a Kossuth-iskola tanulói.

A kétnapos döntő első napján a diákok írásban adtak számot tudásukról, másnap pedig szóban mutathatták be a szakmai bizottság előtt képességeiket. Rendkívül kiélezett verseny döntött a helyezésekről. A Kossuth-iskola versenyzői közül a legjobban Prokop Dánielnek jött ki a lépés, aki a harmadik helyen végzett, mindössze két ponttal lemaradva a győztes szombathelyi és eggyel a második helyet elérő nagykanizsai versenyzőtől.

A többiek is igazán büszkék lehettek teljesítményükre. Korom Richárd a 10., Györki Zoltán Erik a 15., Téren Veronika a 23., Gub Áron pedig a 30. helyen végzett. Az eredmények értékességét tovább növeli a tény, hogy Békés megyéből mindössze ők öten jutottak be az országos döntőbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.