OMTK-ULE: tízet számoltak a Kovácsházára

Kiütéses győzelmet aratott az Orosháza a villanyfényes mérkőzésen a Mezőkovácsháza ellen.

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban az elmúlt fordulóbeli ULE-győzelem következtében három pontra csökkent a listavezető Nagyszénás előnye, így az Orosházának felcsillant a remény, hogy a Mezőkovácsháza legyőzésével továbbra is tapadjon az éllovasra.

– A kovácsháziak a rájátszásra komoly energiákat mozgósítanak, ezért cseppet sem lesz könnyű dolgunk, még a hazai környezet nyújtotta előnyöket kihasználva sem. Remélem, sikerül hasonló játékkal előrukkolnunk, mint az előző héten és magabiztosan haladni tovább a kitűzött célunk felé – nyilatkozta a csütörtöki edzés előtt Czollner Gábor edző. A fiúk betartva az edzői utasításokat, magabiztosan hozták a három pontot.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Mezőkovácsházi TE          10 – 0          (1 – 0)

Orosháza, 200 néző, vezette: Bálint Zoltán (Nagy Zoltán, Szabó Csaba Pál)

Orosháza: Marunák – Kovács D., Futaki (Pelle), Elekes (Fehér), Szabó N, –  Deli (Kiss G.), Szabó Á. (Dobi), Barna (Buza), Kasza, Simon, Sindel. Edző: Czollner Gábor.

Mezőkovácsháza: Hargel – Holecz, Csatlós, László (Megyeri), Marofka (Farkas M.), Prókai, Bíró, Mag, Patyi, Sódar (Krajcsi), Tanner. Játékos-edző: Balázs József.

Ezen a mérkőzésen minden összejött a kék mezes hazai csapatnak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést az OMTK-ULE. A 2. percben Szabó Á., a 10. percben Sindel került helyzetbe, de mindkétszer Hargel kapus védett. A 15. percben megszerezte a vezetést a hazai gárda, ekkor Sindel tekert 16 méterről a hálóba, 1-0. A második játékrészben a hazai mezőnyfölény gólokban is megmutatkozott. A 49. percben Szabó Áron remek labdáját Barna M. 10 méterről gurította a hálóba, 2-0. A vendégek első kapura lövésére 51 percet kellett várni, ekkor Tanner erőtlen lövését fogta Marunák kapus. Az 52. percben Sindel egy védőtől kapott labdát bombázott 18 méterről a léc alá, 3-0. A gól után a reklamáló Balázs József edzőt elküldte a kispadról a játékvezető, majd Bíró Tibor csapatkapitányt kiállította. A 66. percben Sindel lapos beadását Szabó Áron belsőzte hét méterről a hálóba, 4-0. A 72. percben Kovács D. mélységi passzát Szabó Áron gurította a hosszú sarokba, 5-0. A 74. percben egy jobb oldali lapos beadást követően Sindel vágta a léc alá a labdát, 6-0. A 77. percben 11-eshez jutott az Orosháza. A büntetőt a 16 esztendős Fehér Bence gurította az elvetődő kapus mellett az ellenkező sarokba, 7-0. A 80. percben szöglet után Kasza fejelt a hálóba, 8-0. A 85. percben Sindel vágta a labdát a hosszú sarokba, 9-0. A 89. percben Fehér szóló végén gurított a hálóba, 10-0.

Szabó Áron: „Örülök, hogy ilyen simán nyertük meg ezt a fontos mérkőzést. Úgy éreztem a pályán belül, hogy minden összejött, sikerült mindenkiből kihozni a maximumot.”

Fehér Bence: „Nagyon jól éreztem magam a pályán, egyre több lehetőséget kapok, amivel igyekszem élni. Örülök, hogy én rúghattam a tizenegyest.”

Czollner Gábor edző: „A mérkőzés előtt kiegyeztem volna az első félidei eredménnyel is, nem gondoltam, hogy ilyen sikeres második játékrészt produkálunk.”

Az OMTK-ULE továbbra is második helyen áll a bajnoki tabellán, három pontra a listavezető Nagyszénás mögött.

Az orosházi csapat május 19-én Kétegyházán lép pályára bajnoki mérkőzésen.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás