- hirdetés -

Újabb játékos érkezéséről számolt be az orosházi férfi kézilabda klub. A MOL-PICK Szegedtől teszi át székhelyét a 211-szeres magyar válogatott beálló, Zubai Szabolcs.

Zajlik az élet az Orosházi FKSE-LINAMAR együttesénél, hiszen alig egy héttel a bajnokság vége után két komoly igazolást is bejelentett. Az egyesület honlapja éppen tegnap számolt be arról, hogy a korábbi válogatott 30 éves balátlövő, Lele Ákos kétéves szerződést írt alá. 

Péntek délelőtt pedig újabb hír jelent meg, miszerint a MOL-PICK Szeged beállóját is leigazolták. Zubai Szabolcs szintén két évre kötelezte el magát Orosházán. Mindkét új játékos komoly segítséget nyújthat az élvonaltól búcsúzó viharsarki együttesnek abban, hogy visszakerüljön az első osztályba.

Két évre szerződött Orosházára Zubai Szabolcs (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

A 191 centiméter magas beálló Mezőkövesden született, szülővárosában kezdett el kézilabdázni, majd 1998-tól az Elektromos, 2000-től pedig a Dunaferr SE csapatát erősítette, a 2001/2002-es szezonban mutatkozott be az NB I-ben a dunaújvárosi klub színeiben. 2008-tól a Pick Szeged játékosa, 2015-től 2017-ig pedig csapatkapitánya is volt. A szegedi gárdával a magyar bajnokságban és a magyar kupában ezüstérmeket nyert, nemzetközi szinten pedig a 2014-es EHF-kupa győzelem a legnagyobb sikere.

A szegediek beállója 2004. december 27-én mutatkozott be a magyar válogatottban Szlovákia ellen, azóta 211 mérkőzésen 308 gólt szerzett. Legnagyobb sikerét a 2012-es londoni olimpián érte el, ahol a negyedik helyen végzett a nemzeti csapattal. Zubai 2017 januárjában, a franciaországi világbajnokságon jelentette be, hogy búcsút mond a címeres meznek – írja az OFKSE honlapja.

Zubait olimpiai pontszerzőként 2012-ben Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki, 2017-ben pedig a Szeged Sportolója elismerést vehette át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.