- hirdetés -

A napokban az ivóvíz minősége foglalkoztatja a helyieket. Különböző fórumokon terjed a hír, hogy a rossz víz miatt egyre többen hányással és hasmenéssel mennek az Orosházi Kórházba.

Megkeresésünkre az Orosházi Kórház úgy tájékoztatott, hogy nem adtak ki semmilyen állásfoglalást intézményeknek, magánszemélyeknek az orosházi ivóvíz minőségéről. A vízminőség vizsgálatára és az esetleges óvintézkedések meghozatalára a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya jogosult.

Az Orosházi Kórházban az elmúlt napokban nem növekedett a hányás-hasmenéses panaszokkal érkező betegek száma.

– A szolgáltató Alföldvíz Zrt-től az Orosházi Kórház is kért hivatalos állásfoglalást az ivóvíz minőségével kapcsolatban. Ebben megerősítették, hogy a víz egészséges és fogyasztható. Ettől függetlenül az ivóvízzel kapcsolatban felmerült észrevételek miatt, elővigyázatosságból palackos vizet is kihelyeztünk az osztályokon, hogy akit zavar a víz íze, szaga, annak is biztosított legyen a folyadékpótlás – fogalmazott dr. Duray Gergő, az intézmény főigazgatója.

Ahogy arról korábban beszámoltunk az elmúlt napokban büdös, és rossz izű az orosházi víz. Az Alföldvíz Zrt. szakemberei a település teljes területén mintákat vettek és gyorsteszteket végeztek több felhasználási ponton. Ezek alapján kizárták a víz minőségét befolyásoló külső szennyezés lehetőségét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.